MUSLIU: FORMIRAMO TELEVIZIJU NA ALBANSKOM

BUJANOVAC

 

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu rekao je danas JUGpressu  da taj savet radi na formiranju televizije na albanskom jeziku , koju će činiti televizije Preševo i Bujanovac, koje su u procesu privatizacije.

 

„Mi smo o ovome već doneli odluku i radimo na njenom sprovodjenju. O tome smo obavestili sve nadležne institucije“, rekao je Musliu.

On je dodao da, po zakonu, Nacionalni savet može biti osnivač medija na jeziku svoje nacionalne manjine.

Musliu je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac a na pitanje JUGpressa  šta će biti sa informisanjem srpske zajednice , Musliu je rekao da to „treba pitati državu“.

„Mi smo jasno  bili protiv privatizaciije televizija Bujanovca i Preševo i Radio Medvedje, zbog multietničnosti i specifične situacije i višenacionalnog sastava stanovništva. Tražili smo od države da se ovi mediji izuzmu iz privatizacije i da se za njih nadje neko drugo rešenje, kako bi opstalo informisanje na albanskom, srpskom i romskom jeziku. Nismo dobili nikakav zvanični odgovor a više puta nam je usmeno  poručeno da i ova tri medija moraju da budu privatizovana. Zato je pitanje za državu zašto ukida informisanje na srpskom jeziku u Bujanovcu preko televizije“, rekao je Musliu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare