MUP da proceni gde može da se poveća brzina na 130 kilometra

NIŠ

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Nišu, gde je obišla aerodrom Konstantin Veliki, da je to ministarstvo od MUP-a zatražilo da uradi procenu na kojim je deonicama autoputa moguće povećati dozvoljenu brzinu sa trenutnih 120 na 130 kilometara na čas.

„Već smo uputili pismo ministru policije i tražimo procenu MUP, zbog tehničkih karateristika i svega što je potrebno. Očekujemo da na onim deonicama koje su moderne bude povećana brzina. Nema razloga da se to ne uradi budući da imamo moderan auto-put”, rekla je Mihajlović  odgovarajući na pitanja novinara o novoj meri koja se odnosi na merenje prosečne brzine na autoputu.

” Imamo na Koridoru 10 određene moderne i nove deonice na kojima može da se poveća brzina na 130 km na sat, a da to ne bude nebezbedno, kao i Koridoru 11 “, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da nije realno očekivati da se brzina od 130 kilometara na čas odnosi na čitav autoput kroz našu zemlju

Ona je, ističući da Srbija mnogo ulaže u putnu infrastrukturu, navela da je za tri godine izgrađeno više od 200 kilometara autoputeva, i izrazila očekivanje da se na novim, najmodernijim deonicama na koridorima 10 i 11 dozvoli veća brzina, a da to bude potpuno bezbedno za vozače.

Ona je rekla da očekuje od direktora policije Vladimira Rebića da dobro izanaliziraju efekte takve mere jer je I sama vozač ali I kao član Vlade uvek je za to da se na sve načine poveća bezbednost u saobraćaju.

Dodala je da očekuje detaljna pojašnjenja kako će se kontrolisati vozači koji voze brzo, kako će se ispravno meriti srednja brzina vozila na auto-putu, šta je sa elektronskom naplatom putarine i slično.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare