Mladi predstavom ukazali na problem zelenašenja

NIŠ

                                Mladi iz Niša, aktivisti Protekte i glumci Akademskog pozoriša Niškog SKC-a, uglavnom srednjoškolci, osmislili su i premijerno izveli predstavu “DrUG”, koji se bavi problemima sa kojima se suočavaju žrtve zelenaša.

                       U predstavi se govori o važnim društvenim pitanjima i navodi na razmišljanje. Kako se navodi u opisu predstava prati život niškog srednjoškolca koji na nagovor prijatelja počinje sa kockom, krade novac, pozajmljuje ga od zelenaša, a zatim ulazi u začarani krug pretnji, nasilja, droge, suicidnih misli.

                   “Ovo je scenario koji se nažalost svakodnevno dešava, a šta je rešenje u ovakvim situacijama, ko je kriv, šta treba da uradi žrtva, njegovi prijatelji, porodica, ko su zelenaši, da li su prijatelji koji nam pozajmljuju novac ili krvnici koji žele da nam oderu kožu, neka su od pitanja koje mladi otvaraju kroz ovu predstavu”, navode organizatori.

                      Predstava se neće izvoditi uživo pred publikom, zbog epidemijske situcije, ali će publika imati priliku da je pogleda u onlajn formatu. Zainteresovani koji žele da vide ovu originalnu i društveno odgovornu predstavu to mogu da učine na LINKU.

                           U ulozi žrtve zelenaša se pojavljuje Jovan Lazarević, učenik trećeg razreda niške gimnazije 9. Maj, dok ostačle ugole tumače: Miloš Kostić, Sofija Tonić, Mari Vukičević, Nikolina Stanković, Miodrag Jovanović, Anđelija Mirović, Una Rakić i Veljko Milijić.

                           Predstava DrUG  deo je projekta “Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja” koji sprovodi PROTECTA, a podržava Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala kroz Fond otpornosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare