Deca iz hraniteljskoh porodica zimuju na Zlatoboru

  NIŠ

                             U organizaciji Gradske opštine Medijana, 27-oro dece i 14 hranitelja, otputovalo je na odmor na Zlatibor.

                             Sedmodnevni boravak u odmaralištu „Boem“, gde su im obezbeđeni smeštaj i hrana (5 obroka), još jedan je poklon Gradske opštine Medijana, deci u hraniteljskim porodicama.

                             Za najlepše uspomene, koje će deca poneti sa odmora, pobrinuće se supervizor, odnosno stručno lice, koje će aktivno učestvovati u kreiranju njihovih slobodnih aktivnosti. U prostoru obezbeđenom za provođenje slobodnog vremena, deca će uz edukativni materijal, moći da igraju društvene igre, stoni tenis, a imaće i niz drugih aktivnosti.

                            Ova akcija, zahvaljujući kojoj će, deca u hraniteljskim porodicma, moći da uživaju u čarima Zlatibora, nastavak je saradnje najveće niške opštine, sa niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje.

                           Gradska opština Medijana organizovala je i proslave rođendana, uručivala prigodne poklone deci iz porodičnog smeštaja, koja borave u hraniteljskim porodicama, organizovala boravak u Divljani i realizovala niz drugih aktivnosti, koje za cilj imaju bolju socijalizaciju i poboljšanje položaja dece, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama

                                Tradicionalno, deca u hraniteljskom porodicama, gosti su Medijaninog Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

                               Gradska opština Medijana jedina u Srbiji ima fond za hraniteljstvo, a koji se u skladu sa odlukom Veća Gradske opštine Medijana puni, tako što funkcioneri i zaposleni, koriste i plaćaju usluge opštinskog bifea.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare