Dveri: Pritisak i izbacivanje kontrolora Dveri sa glasačkih mesta u Nišu

NIŠ

Dveri Niš izražavaju snažan protest zbog atmosfere pritiska i brojnih neregularnosti koje obeležavaju sam početak glasanja na današnjem republičkom referendumu o ustavnim promenama.

“Pored toga što su Dveri Niš dobile samo 40 mesta u glasačkim biračkim odborima, od ukupno 176 na teritoriji Grada Niša, dobijena mesta su uglavnom u seoskim i udaljenim područjima.
Želimo da obavestimo javnost da je samo 10 od 40 naših članova dobilo rešenja od RIK-a, i na samim glasačkim mestima bivaju izloženi verbalnom pritisku i udaljavani sa mesta u biračkim odborima koja nam pripadaju. Člana biračkog odbora Dveri je na glasačkom mestu br.26 „posetila“ i policija i uzela podatke, da bi se nakon našeg pritiska iznenada „pojavilo“ njegovo rešenje i vraćen je na mesto u biračkom odboru.
Dveri su jedna od retkih opozicionih stranaka koja se uopšte nalazi na mestu kontrolisanja procesa glasanja na referendumu. Dosadašnje glasno ćutanje vlasti o referendumu, danas se naprasno pretvorilo u otvoreni pritisak, namerno izazivanje haosa, pritiska i onemogućavanja Dveri da u ime građana vrše kontrolu glasanja. Jasno je da je uz brojne nepravilnosti od samog raspisivanja referenduma, vlast danas rešila da otvoreno krši zakone koje je sama donela i na silu sprovede svoju zamisao o promeni Ustava mimo volje građana.
Dveri će tu volju braniti, nalazeći se licem u lice sa režimom, kako u Nišu tako i na svakom mestu u Srbiji”, navodi se u se u saopštenju Dveri Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare