Mlade nade škole stripa

LESKOVAC

Često o leskovačkoj školi stripa „Nikola MItrović Kokan“ pišemo kad su u pitanju neke nagrade. Ovog puta nagrade nisu povod, nego predstavljamo neke od najmlađih polaznika.
Anastasija Videnović ide u treći razred Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Dobila je prvu nagradu u kategoriji do devet godina na kragujevačkom konkursu za dečiju ilustraciju „Kreativni genijalci“. Bila je u Kragujevcu da primi nagradu i njen utisak je da je u tamo veći prostor, za razliku od Leskovca, ali je mnogo manje ljudi nego kad je Balkanska smotra stripa. Njen put u školu stripa je kao i kod ostale dece, talenat za crtanje kao i osnov i mamino pitanje da li bi htela u školu stripa. Došla je, odmah joj se dopalo i tu je već par godina.


Anđela Savić pohađa šesti razred Osnovne škole „Bora Stanković“ u Guberevcu i sa sestrom redovno dolazi u školu stripa. Za nekoliko meseci već ima drugu nagradu na kragujevačkom konkursu za dečiju ilustraciju „Kreativni genijalci“ u kategoriji do 12 godina. U školu stripa je krenula jer je videla od mlađe sestre, dopalo joj se, pa je rešila i sama da proba. Ono što ceni u ovoj školi je što im nastavnici uvek ukažu na eventualnu grešku, šta treba otkloniti, kako ispraviti… Njena sestra Jovana je četvrti razred iste osnovne škole i već godinu dana je polaznik škole stripa, a dobila je nagradu elektronskog časopisa za decu kao mlada nada. Nju je tata gledao svaki dan kako crta, a pošto je čitala stripove, doveo je u školu stripa da vidi kako to izgleda i kako sama može da stvori strip. Dopalo joj se društvo koje se tu nalazi, kao i što ova škola nije ona klasična škola, nego je opuštena atmosfera. Anđela i Jovana imaju još jednu sestru, za koju kažu da će da pođe u školu stripa čim nauči latinicu.

Kompletan tekst u štampanom izdanju Nove Naše reči  i na sajtu www.novanasarec.org.rs na  na linku

 

MLADE NADE ŠKOLE STRIPA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
objasnio čovek
objasnio čovek
7 godine pre

,,PROLAZNOST
Dogovorili smo se da se nadjemo, posle 50 godina,
u isto vreme i na istom mestu gde smo zapoceli.
Star sam,bolestan i jedva sam dosao.
Dan lep,mesto i vreme nikad lepsi,cini mi se.
Nje jos nema.Nece ni doci jer nece moci,
saznao sam.
Tuzan zakljucujem
Da,ipak,prolazimo mi a ne vreme.”