Sednica Skupštine opštine Vlasotince : UEFA u prioritetu

VLASOTINCE

Na 9.sednici skupštine opštine Vlasotince, sve je teklo kao po loju.

Malobrojna opozicija, njih osmoro, izgleda da su shvatili da nemaju šansi da nešto promene u onome što je osmislila većina pa su tako bili više nego kooperativni u samom radu, a bilo je, gle čuda i pohvale, od strane ovlašćenog predstavnika SDS Žarka Kostića na račun nekih poteza koje su bili u spisima dostavljenim za samu sednicu.
S obzirom da je četvrtak u programu UEFA dan kada se igraju utakmice evropskog značaja, a te večeri su u televizijskim prenosima bili i nastupi Partizana i Crvene Zvezde, po mišljenju nekih bili su odlučujući faktor da se radi brže, odnosno najbrže, kako bi se stiglo na vreme da se odgledaju prenosi dva naša najpopularnija kluba. Ako je tako, svaka čast za iskazani patriotizam…


Samoj sednici prisustvovalo je 40 odbornika, a bilo je 36 tačaka dnevnog reda, koji je, naravno, usvojen aklamacijom, a tako je usvojen i izveštaj o ispunjenju budžeta u iznosu od 42,5%, kao i sam rebalans budžeta u iznosu od 27.598.191,00 usvojen je tako što su stručne službe objasnile kao posledicu naplate taksi od strane EPS-a.
Najbolnije i najteže odluke su one koje se odnose na racionalizaciju radnih mesta, a toga će naravno biti i u vlasotinačkoj lokalnoj samoupravi. Iz opštinske uprave predviđeno je da ode 9 upošljenika, 7 iz ,,Vodovoda”, 5 iz redova predškolske uprave, 4 ,,Komunalac”, 2 SRC ,,Vlasina” a po 1 iz NB ,,Desanka Maksimović” i Kulturnog centra. Suma sumara, njih 29, a muke tek predstoje čelnicima ovih ustanova koji će imenovati prekobrojne, što nije bio slučaj za odbornike koji su sve ovo prihvatili bez polemike.
Na putu ozdravljenja JKP ,,Komunalac” dobio je nova zaduženja u opisu svoje delatnosti, pa će tako raditi na polju zoohigijene, kao i na prihvatilištu za pse i naplatu parkiranja u samom gradu, a biće mu ustupljena i postojeća Transfer stanica.
Prefiks vršilaca dužnosti direktora Narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović”za Srbu Takića je prošlost, pošto je na ovoj sednici imenovan za direktora ove uspešne ustanove.
Na samom začetku sednice zabeležena je sopstveno stranačka rasprava između dvojice viskopozicioniranih članova SPS, Milana Jovića i Nebojše Stojanovića, čiji su stavovi dijametralno suprotni i više je nego evidentno da sloga više ne ,,stanuje” u redovima vlasotinačkih socijalista.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare