MITIĆ : ZLOUPOTREBA GOVORNICE U POLITIČKE SVRHE

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Ivana Mitić uputila je našoj redakciji demanti na izjavu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, izrečenu za skupštinskom govornicom 30.11.2015.godine, a u vezi sa davanjem mišljenja Zavoda za javno zdravlje Leskovac o opravdanosti formiranja zdravstvene ambulante u Lipovici.

Demanti prenosimo u celini.

“Zavod za javno zdravlje daje stručno mišljenje, a Ministarstvo zdravlja saglasnost na formirnje bilo koje zdravstvene ustanove, pa i ambulante u Lipovici. Verujemo da udaljenost Lipovice od najbliže ambulante u Pečenjevcu (3,7km) i najbliže zdravstvene stanice u Brestovcu (3,2km) predstavlja poteškoću za 1092 stanovnika ovog mesta, ali Zavod nema mogućnosti niti ovlašćenja da da pozitivno mišljenje jer zakonski okvir ne dozvoljava formiranje ambulante za manje od 1600 stanovnika.
Sa žaljenjem konstatujemo da je gradonačelniku, kao čoveku sa velikim političkim iskustvom i zvanjem lekara specijaliste, promakla činjenica da mišljenje takođe ne daje direktor zdravstvene ustanove već specijalisti socijalne medicine – u ovom slučaju prim. mr sci. med. dr Svetislav Krstić i prim. dr Miroslava Dimitrijević. Time je iskazao ogromno nepoverenje u stručnost kolega.
Iznoseći nepotpune i netačne informacije u vezi sa stručnim radom ZZJZ Leskovac, gradonačelnik Cvetanović je zloupotrebio skupštinsku govornicu u političke svrhe. ZZJZ Leskovac ne čini „ekspert G17“ već stručni tim ljudi koji svoj rad obavlja u skladu sa važećom zakonskom regulativom i visokim nivoom stručnog znanja bez obzira na svoje političko opredeljenje. Takođe, iako tvrdi suprotno, gradonačelnik je preko članova Upravnog odbora Zavoda, iz redova lokalne samouprave, u maju ove godine pokušao da smeni direktorku prim. dr Ivanu Mitić, ali Ministarstvo zdravlja do danas nije uvažilo predlog Upravnog odbora o njenoj smeni.
Iskreno se nadamo i svesrdno podržavamo gradonačelnika u nameri da svojim političkim autoritetom pridobije saglasnost Ministarstva zdravlja na dobrobit stanovnika Lipovice”, navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor ZZJZ Leskovac prim . dr Ivana Mitić

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre

Na isti ovakav način je 2013. smenjivao i gospođu Biljanu Stanković, direktorku Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Sve mi se čini da će i u ovom slučaju biti jednako uspešan.