CVETANOVIĆ: DOSTAVLJENI PODACI MINISTARSTVU

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas da su gradske vlasti iz Ministarstva za državnu upravu I lokalnu smaoupravu dobile dopis za dostavljanje preseka stanja koliko je bilo radnika u upravi krajem 2014. i koliko je radnika sada krajem 2015. godine.
“Kada sam postao gradonačelnik, pre tačno tri godine, u startu smo samovoljno smanjili i meni i svim funkcionerima 10% plate. Posle toga je premijer Aleksandar Vučić smanjio još 10%, što je 20% smanjenja u odnosu na period ranije, kada su neki drugi imali odgovornost. Plate u nekim preduzećima su i delimično visoke, ali to se odnosi samo na nekoliko osoba, koje su rukovodioci. Mi uvek poštujemo ono što traži od nas određeno ministarstvo”.
On je rekao I da je u toku izrada budžeta za 2016. Godinu.
“Mi ćemo negde 17. decembra imati na sednici Skupštine grada dve bitne tačke, rebalans budžeta u 2015. i budžet za 2016. pa ćemo tada tačno da vas informišemo o svim podacima”, rekao je on novinarima.
Na pitanje JUGpressa da li se zna kada će biti javna rasprava o nacrtu novog budžeta Cvetanović je rekao da “Gradsko veće prvo treba da vidi šta je i kako je, a onda će načelnik finansija da da to da na javnu raspravu, kao što je i do sada bilo. Mi smo prve godine, ako se sećate, građanima ispred Robne kuće delili informacije o tom budžetu i nema razloga da sada bude drugačije”, rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare