Ministarstvo kulture i informisanja traži od Ministarstva finansija odobrenje za isplatu novca medijima

BEOGRAD

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović rekao je UNS-u da je pet konkursa u oblasti javnog informisanja Ministarstva završeno, da je za tri rešenja neophodan potpis članova konkursnih komisija i da se očekuje da budu potpisana u toku današnjeg i sutrašnjeg dana.


„Imaćemo osam završenih medijskih konkursa, sa obrazloženjima raspodele novca projektima. Aktivni smo i u ovom trenutku, u želji da mediji što pre dobiju sredstva za projekte i da ih realizuju“, rekao je UNS-u Gajović i dodao da jedino komisija za internet medija nije zasedala.

Na pitanje kada će taj konkurs biti završen i da li će komisija koristiti mogućnost rada na daljinu UNS-u je Gajović rekao da će „najverovatnije“ biti završen posle vanrednog stanja zbog obimne dokumentacije, velikog broja aplikanata.

Podsetimo, UNS je od Ministarstva kulture i informisanja tražio da što pre objavi rešenja o raspodeli novca za javno informisanje, uplati novac medijima, kao i da sazove komisiju za projekte internet medija koristeći mogućnosti rada na daljinu.

Izvor: UNS

Foto : Press centar UNS-a

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare