Miloš Tošić prvi stigao do krsta

 

VLASOTINCE

Dvadeset trogodišnji student Miloš Tošić ovogodišnji je pobednik plivanja za Časni krst u reci Vlasini kod brane, u Vlasotincu.

 

Miloš je inače fudbalski sudija, drugi put je plivao na Bogojavljanje .

Pobedio je u konkurenciji 36 učesnika, medju njima i četvorica pripadnika Žandarmerije iz Niša I četvorica Rusa, radnika koji rade na pružnim prelazima.

“Bilo je sjajno, presrećan sam, rekao je Miloš Tošić nakon što je izašao iz reke,  čija je temperatura danas bila 2 stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha je bila  nula  stepeni.

Ove godine, prvi put od početka organizovanja manifestacije, nije plivao mali Kristijan Pešić, sa ocem.

“Svake godine dobijamo nagrade, on kao najmlađi, ja kao najstariji učesnik. Ove godine prepustili smo drugima”,  rekao je njegov otac Lazar.

“Bogojavljensko plivanje za krst u Vlasotincu postalo je manifestacija koja prevazilazi lokalne okvire i opština Vlasotince će i ubuduće podržavati  ovakve skupove”, rekao je zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Predsednik Udruženja Sveta Gora Atonska Srba Takić  ocenio je da  činu plivanja “pristupaju duboko verujući ljudi”.

Zlatara Janković iz Novog Sada pobedniku je darivala zlatnik, Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske ikonu Svetog Jovana, Udruženje Vlasotinčana u Beogradu darovalo je najstarijeg, a porodica Đokić iz Vlasotinca najmlađeg plivača, a od Udruženja Loza svaki učesnik dobio je diplomu, majcu i knjigu o Vlasotincu.

Žiri je ocenio da je pihtije najbolje spremila Miljković Danica, drugo mesto pripalo je restoranu Moravac, a treće Slavici Branković.

Pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, plivanje za Časni krst u Vlasini organizovali su Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske, Udruženje Loza, Turistička organizacija, Kulturni centar i Sportsko-rekreativni centar Vlasina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare