Milenković: Čeka nas period velikih iskušenja

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja su na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta jednoglasno odlučili da i u narednom četvorogodišnjem periodu Slobodan Milenković ponovo bude gradonačelnik.

Obraćajući se odbornicima Milenković je rekao da nema veće privilegije i časti nego biti prvi čovek grada koji voliš i zahvalio se građanima na ukazanom poverenju.

„U životima svih nas postoje trenuci kada istovremeno osećamo i ponos i strah. Stojim danas pred vama ponosan, jer su iza nas rezultati koji govore više od hiljadu reči. Ponosan, jer sam na čelu tima u koji verujem, ponosan i spreman da zajedno uložimo sve što je u našoj moći, da našoj deci obezbedimo bolju budućnost. Osećam i strah, ne od neuspeha, već od odgovornosti prema našim sugrađanima, koji su nam ukazali ogromnu podršku na prošlim izborima. Odgovornost je ta koja nas obavezuje da prolijemo i poslednju kap krvi i znoja kako bi ovaj grad, u kome sam rođen, pretvorili u mesto vredno življenja”, rekao je gradonačelnik Milenković.

“Stojim ovde pred vama, duboko ubeđen, da ćemo kao lokalna zajednica uspeti da prevaziđemo sve teškoće koje su pred nama jer nas čeka period velikih iskušenja. U privredi, zdravstvu, obrazovanju, kulturi, sportu, u finansijskoj disciplini. S toga, svi zajedno, moramo da pružimo svoj maksimum u realizaciji programskih prioriteta i ja ću na tome insistitirati. Ovaj grad zaslužuje našu apsolutnu posvećenost”, istakao je gradonačelnik.

On je odbornicima predstavio programska načela, koja će biti osnova u radu budućeg rukovodstva.

Govorio je o finansijama i poreskoj politici, razvoju privrede, obrazovanja, kulture, informisanja, o kreativnim industrijama. Osnovna načela u narednom periodu biće i razvoj poljoprivrede, zdravstva, sporta, i turizma, socijalne zaštite, unapređenje lokalne samouprave, položaja nacionalnih manjina, etničkih zajednica i NVO, razvoj ekologije i infrastrukture.

“Svi mi, imamo priliku da Vranje punom parom ukrcamo na brod koji plovi ka budućnosti. Od nas zavisi da li će nas na toj stanici sačekati uspeh ili poraz”, rekao je Milenković.

“Naš je cilj novo Vranje, grad u koji ljudi dolaze i ponovo mu se vraćaju. Grad dečjih osmeha, lepih parkova, novih saobraćajnica, grad kulture i tradicije, sevdaha i meraka, grad na raskršću istoka i zapada. Vranje ima samo nas, ljude. Hajde da mu se odužimo kako dolikuje. Jer Vranje je zaista grad sa dušom“, istakao je u svom ekspozeu gradonačelnik Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare