Aleksandar Đurović i dalje predsednik Skupštine

LESKOVAC

Za predsednika Skupštine grada Leskovca na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Leskovca izabran je Aleksandar Đurović (Socijalistička parija Srbije), koji je i do sada obavljao tu funkciju. Za njega je glasalo 66 odbornika.

U raspravi koja je prethodila izboru Nebojša Cakić (Za Leskovac -Zajedno) je rekao da njegova odbornička grupa neće glasati za Đurovića i da ta odluka proističe iz prethodnog četvorogodišnjeg iskustva tokom kojeg je Đurović vodio skupštinu.

„On to nije radio, nego je to u njegovo ime odrađivao sekretar Vukašinović. On je kao predsednik skupštine bio potčinjen izvršnoj vlasti, pa se plašimo da će se tako nastaviti i u ovom sazivu. Pitam građane da li mogu da se sete šta je to u ovom gradu urađeno u prethodnih četiri godine, a da je inicirao predsednik skupštine Aleksandar Đurović? Ja jedino pamtim da su branili skupštinu od upada opozicije u skupštinu, a tada je i njemu to bilo smešno i neprijatno, što se videlo na tv snimku. Ali, eto, neko je to naredio…“

Cakić se osvrnuo i na afere koje su vezivane za SPS i kritike koje vlast upućuje na račun nekih prethodnih vlastodržaca, govoreći da se radi o lopovima.

„Interesantno je da svi zaboravljaju da je SPS bila u svim tim vlastima, osim jednog peridoa od 2,5 godine, a da su lopovi neki drugi, kao da nije bilo raznih afera vezanih za njih.“

Nenad Zdravković (Za Leskovac Zajedno) je rekao da žali što se na izbore ne izlazi sa svojim imenom i prezimenom, nego građani glasaju za ljude koji uopšte nisu kandidati na izborima, ali se njihova imena nalaze na glasačkom listiću. On je insistirao i na tome da se prekine sa urušavanjem skupštine kao institucije i da predsednik u tome u svakom smislu ima najvećeg udela.

Nenad Filipović (Jedinstvena Srbija) kaže da je Đurović bio u prethodnom sazivu veoma potčinjen izvršnoj vlasti, a s obzirom na izborne rezultate i broj odbornika SNS-a verovatno će se nastaviti i dalje.

„Očekujem da novoizabrani predsednik našeg parlamenta bude primer i odbornicima i građanima. Očekujem da u svom radu sprovodi zakone, kao i poslovnik.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare