Meštani sela Tasković kod Gadžinog Hana već mesec dana imaju problem sa internetom, MTS ne reaguje na prijave i apele

GADŽIN HAN

Kao što smo vas u MTS-u više puta obaveštavali i prijavljivali vašim nadležnim službama, i pisano i usmeno, u selu Taskovići već mesec dana imamo prekide interneta na čiju popravku se vi, kao kompanija, očigledno oglušavate. Na popravku kvarova u razumnom roku obavezuje vas ugovor koji imate sa nama korisnicima, ali i praksa odgovornih kompanija koje bi trebalo da brinu o svojim korisnicima.

Na zaključak da se oglušavate o naše prijave kvara smo došli nakon što smo više puta prijavljivali prekide na internetu, a samo ja četiri puta – prvi put još 29. maja, a istu prijavu ponovio i 30. maja, zatim 5. i 10. juna. U prilogu dostavljam screenshot poruka da su prijave smetnji evidentirane. Broj identičnih prijava je veći kada se uzmu u obzir prijave i drugih meštana sela, kojima takođe nije rešen problem sa prekidima na internetu.

Ovim putem još jednom obaveštavam kompaniju MTS da su pre mesec dana, u istom danu, prekidi na internetu počeli svima nama u selu i koji i dalje traju. Internet, kao uslugu koju plaćamo kroz mesečni račun, kako ste se ugovorom obavezali, morali biste da nam obezbedite da možemo da koristimo neprekidno.

Međutim, umesto otklanjanja uzroka prekida interneta, od vas dobili smo ponudu da potpišemo nove, za nas znatno nepovoljnije ugovore, po kojima bismo usluge fiksne telefonije, interneta i televizije (umesto IRIS TV nudi nam se satelitska M:sat TV) plaćali po znatno višim cenama ili da sa vama raskinemo ugovor. U prvoj opciji, tvrdite, prekida na internetu ne bi bilo iako bi tada bila korišćena potpuno ista infrastruktura za internet vezu i ponavljate garancije koje ste nam dali i prilikom prethodne promocije, a kojih se, kako je sada očigledno – ne pridržavate. U drugoj opciji ne bismo imali alternativu, s obzirom da je vaša infrastruktura jedina koja postoji u selu Taskovići.

Navodite i da će novi ugovor značiti i “druge pristupne tehnologije”, ali kako ste objasnili nije reč o optici, što navodi na zaključak da jedino što vas sprečava da rešite problem interneta jesu povoljniji uslovi koje sada imamo, s obzirom da drugih pristupnih tehnologija za internet nemamo, sem vaše infrastrukture.

Napominjem da su do pre mesec dana, uz retke povremene prekide u funkcionisanju interneta i IRIS TV-a, koji su bili relativno podnošljivi, vaši servisi radili zadovoljavajuće. Međutim, odjednom to više nije moguće ili, čini se, ne bar pod povoljnim ugovornim uslovima na koje smo se obostrano obavezali.

Podsećam vas da je deo meštana, uključujući i moju porodicu, postao korisnik MTS-ovih usluga u jeku predizborne kampanje, koja je prethodila izborima u decembru 2023. godine, tako što smo pristali na promociju po kojoj bismo 24 meseci plaćali usluge fiksne telefonije, IRIS TV i interneta po ceni fiksne telefonije, što je u našem slučaju, uz dodatne servise koje smo sami dodatno odabrali, između 800 i 900 dinara. O toj promociji, podsetiću, pisali su mediji i tekstove navodim ispod:

Kako na pitanje da li će nam biti rešen problem sa prekidima interneta dobijamo isključivo najnepovoljnije opcije u vidu odgovora, zbog čega se osećamo prevareno od strane kompanije u vlasništvu nas, građana, kao kompaniji u vlasništvu svih građana, postavljam vam sledeća, dodatna pitanja i očekujem da se ponesete kao odgovorna kompanija i na sva odgovorite nama korisnicima vaših usluga i celokupnoj javnosti:

  1. Kako pod sadašnjim uslovima ugovora ne možete da kroz potpuno istu infrastrukturu obezbedite stabilnu internet vezu, a pod novim i za nas korisnike nepovoljnijim ugovorom možete?
  2. Zbog čega ste, u jeku predizborne kampanje, obećavali pouzdanu internet konekciju i TV servise kada to, očigledno, ne možete da ispunite u selu Taskovići? Da li će i ko zbog toga snositi odgovornost i unutar kompanije, ali i izvan nje ukoliko ste spremni da, za slučaj da je to tako, obelodanite da li je ideja o promociji u sred predizborne kampanje potekla izvan kompanije?
  3. Da li to što je pojedinim domaćinstvima bila ponuđena povoljna promocija interneta, IRIS TV-a i fiksne po ceni od oko 800 dinara, a koja se poklopila sa predizbornom kampanjom, ima veze sa oglušavanjem o zahteve meštana koji imaju smetnje sa internetom, imajući u vidu da je kompanija MTS pre te promocije, a i malo neposredno nakon, bila ažurna u popravkama kvarova?
  4. Da li ćete se poneti kao odgovorna kompanija tako što ćete na sebe preuzeti sve buduće troškove koji budu nastali kao razlika između cena sadašnjeg paketa vaših usluga i novog, koji nam namećete i nudite kao jedino (pored raskida ugovora), a za nas najnepovoljnije rešenje?
  5. Vas iz kompanije, a posebno medije, podsećam i na to da u selu Taskovići postoji samo MTS-ova internet infrastruktira i na to nadovezujem pitanje da li je ovakav odnos prema korisnicima, koji se ogleda u oglušavanju o zahteve za popravku internet veze, podstaknut monopolskim pozicijom (u vidu infrastrukture) koju MTS ima u selu Taskovići?
  6. Da li je ovo epilog promocije koja se poklopila sa predizbornom kampanjom, to jest, da li je oglušavanje o prijave smetnji način da se rešite ugovora nastalih u vreme promocije po kojoj se internet, IRIS TV i fiksna plaća po ceni od oko 800 dinara?
  7. Za interes celokupne javnosti u Srbiji pitanje i koliko ugovora je kompanija sklopila u okviru promocije internet, TV i fiksna po ceni fiksne telefonije, koja se poklopila sa predizbornom kampanjom, i kakve benefite je donela kompaniji i nama, građanima?

Na kraju mi ostaje obaveštenje da će, ukoliko se ne ponesete prema nama, korisnicima, kao odgovorna kompanija i to dokažete tako što ćete rešiti problem internet konekcije u selu Taskovići, odrediti odgovornost unutar kompanije za počinjene propuste i tako što nas nećete uslovljavati nepovoljnijim ugovorima, naredni koraci meštana biti poziv ostalim građanima, aktivistima, građanskim pokretima i svima ostalima da, i institucionalno i vaninstitucionalno izađemo sa jedinom zahtevom – da svi odogovorni unutar kompanije Telekom, počevši od onih na najvišim pozicijama, preuzmu odgovornost za propuste u radu, napuste kompaniju Telekom i ustupe mesto kompetentnijim i odgovornijim kadrovima, piše u otvorenom pismu kompaniji Telekom koje potpisuje jedan od meštana ovog sela u ime svojih komšija. (pismo)

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare