Međunarodni dan dece obeležen posetom OŠ „Josif Kostić“

LESKOVAC

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana dece gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je posetio učenike u Osnovnoj školi „Josif Kostić“. Ova škola je nedavno od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobili 21 kompjuter i time opremili informatički kabinet, kao i opremu za fiskulturnu salu od Košarkaškog saveza Srbije. Milan Tončić, direktor OŠ „Josif Kostić“ pojasnio je značaj opremanje fiskulturne sale jer je ugrađivanjem koševa koji mogu da se podešavaju mlađim učenicima sada lakše približiti ovaj sport.

„Koševi nalaze na propisanoj visini od 3,05 metara, a deca nižih razreda su imala problem jer nisu u mogućnosti da dobvace loptu do koša ili da dodirnu tablu. Na ovaj način se visina koša smanji, pa je i deci lakše da oset zadovoljstvo bavljenja košarkom. Vrednost ove donacije je 320.000 dinara, a za opremanje kabineta za informatiku utrošeno je preko 600.000 dinara. Zahvalnbi smo i lokalnoj samouprai na opremanju kabineta nameštajem i propratnim tehničkim stvarima, a gradonačeniku Cvetanoviću na konstantnoj podršci, ne samo finansijskoj, već i savetodavnoj.“

Brankica Stamenković, član Gradskog veća, podseća da se Dan dece godinama unazad obeležavao plesom predškolaca sa roditeljima u okviru manifestacije „Rastimo uz ples“.

„Na žalost, pandemija je i prošle i ove godine sprečila mališane u tome. Zato koristimo ovaj dan da posetimo jednu od vaspitno-obrazovnih institucija u kojoj se i u ovim uslovima odvija vaspitno-obrazovni proces. Ono što je važno da istaknemo jeste da da je nama obrazovanje jedan od prioriteta, da je od 2012. godine, od kako je gradonačelnik Cvetanović na čelu gradu udvostručili ulaganje u obrazovanje.“

Prati
Obavesti me o
guest
3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Cirkus od grada
Cirkus od grada
1 godina pre

Nije dan dece nego roditelja, “Global Day of Parents” 1 June. Children's Day je 20 novembra !

Danas je dan mrmota
Danas je dan mrmota
1 godina pre

Ovi stvarno obelezavaju dan dece u junu. Kadrovi naprednjaka su čudo ….

Ivan
Ivan
1 godina pre

Nemojte molim Vas. Pa niste valjda upućeniji od gradonačelnika i eksperata oko njega? Plaćamo ih kao atomske fizičare, tako da su informacije o praznicima za njih piece of cake.
Ako on kaže da je Dan dece, onda je tako. Uostalom, roditelji uglavnom imaju decu 🙂 Vrlo često. Pitajte botove iz kabineta, i oni će Vam reći.