Cvetanović o sastanku sa predstavnicima građana, dokumentima i o tome čiji je, zapravo, plac

LESKOVAC

Komentarišući današnji sastanak sa predstavnicima građana koji se protive izgranji stambenog objekta u delu grada kod „Madere“, gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da je sastanak trajao više od jednog sata, a da su mu prisustvovali i njegovi saradnici koji su direktno vezani za takve događaje.

Audio materijal sa sastanka

„Bio je širok dijapazon zahteva koji nisu vezani samo za tu zgradu, nego i za problem zelenila, parkiranja, dostavnih vozila, problem zgrade koja je tu izgrađena pa je napravljena šteta od nekih 500-600.000 dinara… Njihovi problemi su kompleksni i ja sam obećao da ćemo deo tih problema rešiti u toku iduće godine, kada ćemo isplanirati u budžetu tih 500-600.000 dinara za trotoare. Pokazao sam im i plan i projekat modernog i savremenog dečjeg igrališta, da je tu planirano 63 garaža plus prostor za parkiranje koje bi koristili i ostali stanari. Zakonski rok za odgovor na peticiju još traje, ali sam ja zvao i investitore, preneo argumente i tu je za sada status kvo i sjedne i s druge strane. Na kraju je zaključak da nastavimo komunikaciju, s obzirom da svako ima svoje argumente i sa svog aspekta u pravu.“

Što se famoznog člana u prvobitnom ugovoru koji kaže da, ukoliko nije započeta gradnja u određenom roku, ugovor se raskida, gradonačelnik je rekao da je provera u toku.

„Tu ima nekoliko stvari. Prvo, kada na nekom sajtu izbace zvaničan dokument kao neku informaciju i kad ga uporedite sa originalom, vidite da to nije isto, zato što tamo piše Aleksandar Čogurić, a onda sledeća firma, ne znam kako se zove… jer je 2012. za devet meseci promenjeno tri vlasnika. U original ugovoru piše i „Viktorija“, a u onom koji je stavljen na neki portal to ne postoji i onda vidite da je to falsifikat. Pitanje je ko to servira i zašto? Dalje, ako lokalna samouprava vrati plac kome da da pare? Čoguriću? A kako on da nama vrati pare ako plac više nije njegov? Nisam pravnik, ne znam da li je to moguće, ali kako sud donese odluku, mi ćemo se tako ponašati. Vreme će da da odgovor na sve, a ja sam strpljiv.“

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivica
Ivica
1 godina pre

Eto, moram priznati da se gradonačelnik ovog puta potrudio i da ipak ima nade da postane zaštitnik svih gradjana Leskovca! Kada bi tako dimaćinski postupao i kada su drugi problemi u gradu, bio bi car. A ne da plaća greške i izgubljene tužbe svojih ali i tudjih direktora. Smenjuj bre loše ljude!