Međunarodna nagrada Odboru za ljudska prava Vranje

VRANJE

Odbor za ljudska prava Vranje dobio je veliko priznanje za svoj rad, međunarodnu nagradu „Sa i za devojke“ za 2019. godinu, zvanično je saopšio Kolektiv „With and For Girls“,  16. januara, u Londonu.

Nagrada je globalno priznanje za rad koji je Odbor za ljudska prava Vranje sproveo u Srbiji za 22 godine neprekidnog rada.

U konkurenciji 170 organizacija iz celog sveta vranjski odbor osvojio je prvo mesto u svetu i prvo mesto u regionu Evropa i centralna Azija, kroz ocenu sveukupnog rada i Programa „SOS Kutak za devojke Vranje“.

Sa i za devojke (With and For Girls), jedini je svetski fond za devojčice i adolescentkinje u kome učestvuju i devojčice i koji je za devojčice, a koji je formiralo jedanaest fondacija: Global Fund for Women, EMpower, FRIDA, Mama Cash, NoVo Foundation, Plan International UK, Comic Relief, Stars Foundation, The Global Fund for Children, Nike Foundation, Purposeful Productions.

Ceremonija dodele nagrada i svečano proglašenje pobednika biće održana, 6. marta, u Londonu, u sali kraljice Elizabete Southbank centra.

Vranjanka Dejana Dexi Stišić, ambasadorka mladih Srbije u EU – Mreža Žene protiv nasilja (WAVE), jedna od koordinatorki i vršnjačka edukatorka SOS Kutak za devojke Vranje, u ime pobednika iz Srbije, predstavljaće ovaj Program Odbora za ljudska prava Vranje  u Londonu, u nedelji promocije dobitnika svetskih nagrada

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare