Medijanini đaci od prvog dana škole u uniformama

NIŠ

Gradska opština Medijana četvrtu godinu zaredom obezbedila je uniforme za đake prvake sa njenog područja, kojih je ove godine 1056. Pet škola – Dr Zoran Đinđić, Car Konstantin, Ćele – Kula, Sveti Sava i Dušan Radović, dobile su već prvog školskog dana uniforme. Ostale škole – Dositej Obradović, Radoje Domanović, Vožd Karađorđe, Učitelj Tasa i Ratko Vukićević paketom opštine Medijana obradovaće svoje prvake do kraja ove nedelje.                          

“Želimo da ovaj dan naši najmlađi učenici pamte po nečemu. Oni su naš ponos, i želimo da to znaju čim kroče u školske klupe. Na ovaj način prevazilazimo i socijalne razlike, jer će deca nositi istovetne majice i prsluke. Imali smo pozitivan odgovor od roditelja ranije, dopalo im se to što radimo. To je razlog što smo i ove godine nabavili garderobu koja „govori“ na čijoj teritoriji žive uiškoluju se đaci koji je nose”, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

                        Uniforme je za sada dobila polovina Medijaninih prvaka i one su predstavljene na otvorenim terenima Osnovne škoe „Dušan Radović“. Ova škola nekoliko godina unazad upisuje najviše učenika prvog razreda. Ove godine ih je 154.                Uniforma se sastoji od polo majice sa dugim rukavima, majice sa kratkim rukavima u svetloplavoj boji i fluorescentnog prsluka sa logom GO Medijana i nazivom škole. Druženju prvaka prisustvovali su njihovi učitelji, roditelji, bake i deke, a ceo događaj obogaćen je predstavom učenika škole domaćina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare