Matić: Kantar zastrašuje i iz zatvora, nijedna kompanija se nije javila za rušenje njegovog nelegalnog objekta

BEOGRAD-VRANJE

Nijedna kompanija se nije javila na javni poziv u Vranju za rušenje nelegalnog objekta koji je lokalni biznismen Dejan Nikolić Kantar podigao pokraj „OK radija“ kako bi ga zazidao, izjavio je predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Veran Matić.

„Ovaj slučaj šalje poruke da je moguće graditi bez ikakvog papira i da smo u situaciji da neki pojedinac kao u ovom slučaju Dejan Nikolić Kantar koji je u pritvoru i dalje zastrašuje sve one koji bi trebalo da se prihvate posao rušenja“, rekao je Matić za Insajder.

Matić je rekao da je kompanijama rok za prijavu istekao 22. jula u podne, a da je poziv produžen do ponedeljka.

„Mislim da je to i dalje veliki problem jer je taj objekat nelegalan od trenutka kada je počeo da se gradi. Građevinska inspekcija je pokušala nekoliko puta da zaustavi izgradnju tog objekta. Sada kada je završen postoji rešenje o rušenju i videli smo da je tu bilo opstrukcija. Jedna kompanija čiji je to zadatak bio odbila je to da uradi“, dodao je on.

Govoreći o slučaju lepljenja plakata s njegovim likom u Vranju, Matić je naveo da je pre dva dana dao iskaz tužilaštvo i ocenio da ta, kako ju je nazvao, svojevrsna poternica predstavlja ugrožavanje njegove i bezbednosti njegove porodice i saradnika.

Prošlog meseca u Vranju su osvanuli plakati s likom Matića i ispisom: “Veran Matić – samozvani građevinski inspektor koji ruši po Vranju. Političarima naređuje; inspekcijskim službama naređuje”.

„Verujem da će brzo započeti i proces po ovom pitanju i da će se doći do nalogodavaca jer sada imamo samo izvršioce u pritvoru“, rekao je on.

Matić je naglasio da je ceo slučaj imao negativne efekte po „OK radio“ i kafić „No Comment“, iz kojeg se taj medij finansira, jer su zaposleni i gosti počeli da ih napuštaju.

„Pozvao sam građane Vranja da se solidarišu i da u većem broju dolaze u taj kafe. Međutim, očigledno da to što je Dejan Nikolić Kantar uspeo u tome što je želeo da postigne prvo razbijanjem stakala, farbanjem i uništavanjem unutrašnjoj i direktnim pretnjama“, ocenio je on.

Matić je pozvao novinare i medijska udruženja da organizuju akciju solidarnosti kako „OK radio“ ne bi bio ugašen.

Izvor: Insajder

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare