Jablanička okružna liga sa 16 ekipa

smart

LESKOVAC-VLASOTINCE
Fudbalski letnji odmor na teritoriji Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga polako se bliži kraju. Za to vreme nema odmora za Dušana Petkovića, generalnog sekretara, koji sa čelnicima saveza, sve čini da sve bude potaman i u okviru propisa za predstojeću fudbalsku sezonu. Prošlogodišnja takmičarska prvenstvena sezona odvijala se sa po 13 ekipa u dve grupe okruga ,,Zapad” i ,,Istok”. Prelazak u viši rang ostvarila je ekipa Mladost 1959 iz Vinarca pošto je bila bolja u ,,baraž” meču sa ekipom Jedinstva iz Bošnjaca.
Kada se pogleda spisak klubova koji će se sve boriti za bodove, fudbalska istorija najvećeg broja klubova je za poštovanje, jer u u godinama koje su iza nas igrali su u ligama koje su i te kako za respekt. I, upravo, baš, zbog te činjenice vlada uvernje da će biti puno vatre i dobrog fudbala na terenima Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga.

 • Prvenstvena sezona u Jablaničkoj okružnoj ligi odvijaće se unovom formatu i to sa 16 ekipa. Pravo da se takmiče u ovoj novoj okružnoj ligi ,,odredili” su sami klubovi na osnovu ostvarenih plasmana na kraju takmičarske 2021/2022.godine, što je i najpravičnije, jer su svoj ststus svi ti klubovi izborili na fudbalskom terenu, upravo tamo gde se i vrednuju takmičrski rezultati – jasan je Dušan Petković, gen. sek. FSJO.
  JUGpress: Pojedini klubovi pokušavaju da se na ,,mala vrata” takmiče u Jablaničkoj okružnoj ligi. Koji je vas stav povodom toga ?
  Petković: – Ma, sve je tu jasno, kao dan. Plasman ekipa je jedino merilo prelaska i takmičenja u višem rangu. Nemamo prava da nijednoj ekipi oduzimamo ono što je izborila na fudbalskom terenu.
  JUpress: Da li svi klubovi ispunjavaju uslove da mogu da se takmiče ?
  Petković: – I u tom delu jasan je stav, nadležnih organa našeg saveza. Ukoliko neki od klubova ne ispunjava propisane infrastrukturne i higijenske uslove takmičenja neće moći da svoje utakmice igra na vlastitom terenu.
  JUGpress: Budite malo precizniji u tom delu ?
  Petković: – To znači da klub može da prijavi teren u nekom drugom mestu da svoje utakmice igra, dok ne osposobi sopstveni objekat. Ali uslov je da taj teren bude zvanično primljen od komisije koja je nadležna za prijem terena.
  JUGpress: Kada će komisija za prijem terena krenuti sa obilaskom terena ?
  Petković: – U želji da klubovima omogućimo da eventualne nedostatke otklone na vreme, nadležna komisija saveza već je obišla sve terene klubova koji će biti u takmičenju.
  JUGpress: Šta je komisija mogla da vidi u obilasku terena ?
  Petković: – Komisija je bila revnosna i precizno zabeležila sve ono što je tamo na terenu videla. U pisanoj formi sve je to pribeleženo u vidu zapisnika i sada svaki klub zna sa čim je u manjku i šta treba da do određenog roka otkloni i dovede u potrebne okvire.
  JUGpress: Da li će možda opet komisija biti u obilasku terena kako bih se saznalo da li se postupilo po primedbama i zapisnika ?
  Petković:- Da, hoće. Nama je cilj da svi klubovi imaju u najmanju ruku potrebne uslove za takmičenje i tu neće biti popusta nijednom klubu.
  JUGpress: Da li nam možete reći broj klubova koji ispunjava potrebne uslove ?
  Petković: – Ajde da ovog časa ne pominjemo imena klubova koji nemaju potrebne uslove za takmičenje. Poražavajuća je činjenica da na prsti jedne ruke mogu se, ovog trenutka, izbrojati koji klubovi ispunjvaju sve uslove. Najveći deo ih je koji moraju da se late posla i da sve ono otklone, što im je u pisanom zapisniku dostavljeno.
  JUGpress: Čega će još biti do početka prvenstva ?
  Petković: – U predviđenom roku, održaćemo koferenciju klubova gde će biti određen početak prvenstvene sezone, a i uobičajnog odrđivanja rasporeda jesenjeg dela prvenstva. Naravno da će tom prilikom biti razmatrane i sve teme koje su važne za klubove a i za samo takmičenje.
  JUGpress: Koja je vaša poruka klubovima u takmičarskoj 2022/2023.godini ?
  Petković: – Svim fudbalskim subjektivima koji su takmičenju želim da ostvare zacrtane planove i želje. Ali, pre svega, i u okviru sportskog fer pleja i sportske korektnosti. Da najbolja ekipa bude ona koja to pokaže na sportskom polju, jer tako je po Bogu i fudbalskoj pravdi – jasan je prvi operativac FSJO, gen. sek. Dušan Petković.

 • JABLANIČKA OKRUŽNA LIGA
  Jedinstvo – Bošnjace
  BSK – Belanovce
  OFK Morava – Leskovac
  Železničar – Brestovac
  Sloga – Leskovac
  Donja Lomnica – Donja Lomnica
  Zloćudovo – Zloćudovo
  Jedinstvo – Grdelica
  Vučje – Vučje
  Budućnost – Orašje
  Polet – Stajkovce
  Mladost – Batulovce
  Lemind 1959 – Leskovac
  Čekmin – Čekmin
  Moravac Orion – Mrštane

MEĐUOPŠTINSKA LIGA
Bratstvo – Bratmilovce
OFK Brza – Brza
Progres – Ladovica
Jedinstvo – Šišava
Umac – Umac
Kumarevo 65 – Kumarevo
Bobište – Bobište
Veliko Trnjane – Veliko Trnjane
Sloboda – Razgojno
Mladi borac – Živkovo
Real – Donja Jajina
Moravac – Pečenjevce
Radnički – Pertate
Gradac – Konopnica
Šumadija – Razgojna
Moravac – Guberevac


U Jablaničkoj okružnoj ligi
DRUGOLIGAŠKE EKIPE
Dobri poznavaoci fudbalskog sporta lako će uočiti da je nekad više klubova, iz sadašnje Jablaničke okružne lige, igralo za bodove u višim rangovima. Tako je Moravac Orion bio u Prvoj ligi Srbije, Vučje se nadmetalo sa drugoligaškim ekipama, a srpskoligaški status su imali: Jedinstvo iz Bošnjaca, leskovačka Sloga, kao i Lemind iz Leskovca. Zonaški status nekada pripadao je ekipama: Zloćudovo, Jedinstvo iz Grdelice, Budućnost iz Orašja, zatim Polet iz Stajkovca i Čekmin iz istoimenog mesta.
Jasno kao dan, liga za poštovanje i respekt.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare