Maša Kirov: Želim sve Nišlije da učinim ponosnim

NIŠ

Trud i rad se uvek u nekom trenutku isplate. Dobre partije ostanu negde zabeležene, pa nagrada kad tad stigne. Osetila je to na svojoj koži i mlada odbojkašica Maša Kirov (17). Iza nje je veoma uspešna sezona u dresu Odbojkaškog kluba Beograd, koja nije promakla selektoru juniorske reprezentacije Vladimiru Vasoviću, piše  Mozzart sport. Maša je prve odbojkaške korake napravila je u Nišu, a pet godina kasnije krenula je put glavnog grada.

 Talentovana igračica koja pokriva poziciju srednjeg blokera danas je sa nacionalnim timom otputovala na Evropski olimpijski festival mladih koji se održava u Banskoj Bistrici. Na EJOF-u juniorke čekaju dueli sa Italijom, Slovačkom i Slovenijom, a posle toga ako ostvare dobar učinak u grupi i borbe za medalje.

                           “Nadamo se najboljem. Imamo veliku želju da postignemo uspeh i daćemo sve od sebe. Taj duh smo pokazale i tokom priprema, zajedno sa našim stučnim štabom”, rekla je za Mozzart Sport Maša Kirov.

                             Maša je počela da trenira sa deset godina, a odbojku je izabrala jer je to timski sport. U početku je sve to bilo rekreativno, a vremenom je postajalo sve ozbiljnije.

                             Dolazak u Beograd je bio ogroman korak za tinejdžerku iz Niša  i njenu porodicu.

                           “Bio je veliki izazov, bilo je teško i meni i mojim roditeljima, ali uz pomoć ljudi iz kluba i saigračica brzo sam se navikla. Odbojkaški klub Beograd pruža sve što je potrebno mladim igračicama. Treneri su posvećeni svakoj odbojkašici posebno… Imam mnogo kvalitetnih igračica koje su u tom klubu stasale, pa me to dodatno motivisalo za što bolje rezultate”.

                              Maša je dobila priliku da igra u reprezentaciji Beograda na Majskom turniru na kome je izabrana za najboljeg blokera u velikoj konkurenciji.

                              Sve što je prikazala u ekipi koju sa klupe vodi Dejan Krpović, ima šansu da nadogradi u reprezentativnom dresu. U Slovačkoj će prvi put nositi ovu opremu na zvaničnoj utakmici.

                              “Svi moji najbliži mi daju punu podršku i ponosni su na mene. Dobila sam veliku šansu i nadam se da ću je iskoristiti i učiniti sve Nišlije ponosim”, zaključila je Maša Kirov.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare