Manji broj zaraženih u Pčinjskom okrugu ali epidemiološka situacija “izrazito nepovoljna”

VRANJE-BOSILEGRAD-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-SURDULICA-TRGOVIŠTE-PREŠEVO


Epidemiološka situacija je izrazito nepovoljna, ali nije više vanredna. Najnepovoljnija je u Vranju, dok u ostalim mestima u Pčinjskom okrugu se situacija smiruje s obzirom da broj novoobolelih opada, kažu epidemiolozi.

U okrugu zaraza korona virusom potvrđena je kod 66 građana od testirane 351 osobe. U Vranju je registrovano 37 slučaja infekcije što je za šest manje nego prethodnog dana.

Bosilegrad ima 10 novozaraženih, Vladičin Han devet, Bujanovac pet, Surdulica tri i Trgovište dva, dok u Preševu nema novoinficiranih lica zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 88 pacijenata koji su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 58 pacijenata, koliko je bilo i prethodnog dana.

Isti broj pacijenata, po 10, je i otpušteno i primljeno.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju tokom jučerašnjeg dana, obavljeno je 67 prvih od ukupno 257 pregleda.

Istog dana u Dečjoj kovid ambulanti pregledano je 41 dete, testirano 13, pozitivna četiri deteta uzrasta od 7 do 19 godina. Jedno dete pozitivno na kovid-19 transportovano je u Univerzitetski klinički centar Niš, podaci su Zdravstvenog centra Vranje.

Ova ustanova je saopštila da je od početka imunizacije do sada dato 110.136 doza svih vakcina.

Juče su vakcinisana 292 lica, od kojih je 25 državljana Severne Makedonije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare