“Malac genijalac” u Leskovcu

LESKOVAC

Uskoro u Leskovcu počinje sa radom škola „Malac genijalac“, rečeno je na današnjoj prezentaciji u  Centru za stručno usavršavanje , kojoj su prisustvovali roditelji i deca.

Predstavljen je način rada,  koji ova škola uspešno primenjuje stvarajući nove malce genijalce širom Srbije i Republike Srpske, a po programu Menar, koji duži niz godina postiže fantastične rezultate kod dece širom sveta.
Danica Banzić, master učitelj mentalne aritmetike, kaže da ova škola ima 26 jedinica širom Srbije i da je Leskovac 27-i.


„Ova škola mentalne aritmetike kod dece uzrasta od 4-12 godina pomaže u razvoju intelektualnih i mentalnih veština i kapaciteta. To znači simultani razvoj leve i desne hemisfere mozga uz pomoć aritmetičkog metoda koji podrazumeva sabiranje, oduzimanje, množenje i delenje i kreativnost i vizuelizacija, taj mentalni momenat koji, zapravo, u ovom slučaju znači zamišljanje abakusa i simulaciju rada na abakusu, zapravo brzo računanje bez ikakvih pomagala (olovke, papira, digitrona…) što jednom rečju znači visoka kocentracija, izuzetna memorija, fokus, analitika, pažnja… To je sve preduslov koji mi negujemo na našim časovima i preduslov tom brzom računanju, a brzo računjanje je, recimo, trešnjica na vrhu torte, ono što je najimpresivnije i čemu se svi dive.“
Banzićeva se pohvalila i uspesima koje su postigli na takmičenju u Litvaniji, odakle su stigle dve medalje, u brzom računanju i brzom rešavanju zadataka, gde treba za 12 minuta rešiti 180 zadataka, naravno bez ikakvih pomagala.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare