Loklani putevi prohodni, led na trotoarima stvara problem

NIŠ

 

Novi sneg koji je jutros padao u Nišu nije doneo i nove nevolje vozačima u ovom gradu.

Ulice su čiste i prohodne.

Gradski saobraćaj se odvija po ustaljenom redu i pravcima vožnje. Nema skraćenih linija.

So je posipan na svim rizičnim mestima, pre svega na kružnim tokovima koji mogu biti kritični za vozače. Međutim, vlažan kolovoz i temperatuture ispod nule stvaraju tanak sloj leda na nekim mestima pa se preporučuje velika opreznost i poštovanje saobraćajnih propisa.

Tristapedeset tona soli i oko 20 tona kalcijum hlorida je dovoljna količina za obezbeđivanje sigurnne vožnje po kolovozima, kažu u Štabu zimske službe.

Leda i utabanog snaga ima na trotoarima pa je u pojedinim delovima otežano kretanje pešaka  na pojedinim mestima gde su slojevi leda prekriveni snegom skoro je nemoguće kretati se. Mehanizacija rade na raščišćavanju širih površina a zaposlani u „Medijani“ na zaleđenim trotoarima koji još uvek nisu raščišćeni i predstavljaju veliku opasnost za pešake. Uskoro će im se na tom poslu pridružiti i osuđenici iz KP doma.

Prohodni su i lokalni putevi.

Utabanog snega ime i na lokalnim i putevima koje vode ka okolnim selima. Saobraćaj u višim predelima se odvija usporeno,  ali su svi putevi prohodni

Štab Zimske službe Svetislav Manić obišao je okolna sela, Jelašnica, Donje Vlase, Pancarevo, Kunovica, Sićevo, Ravni Do, Cerje i druge saobraćajnice koje su za vreme novogodišnjih praznika bile neprohodne, i kaže da su svi putevi prohodni.

Ledeni dani će trajati do kraja meseca ali i u februaru.  Prognoziraju se padavine i za naredne dane ali u Zimskoj službi u tome ne vide veliki problem. Ima dovoljno mašina za raščišćavanje. Ima i dovoljne količine soli za posipanje kolovoza. Na placu ima oko 100 tona soli i oko 1000 tona agregata sastavljenog od soli i rizle.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare