I POMOĆNICA GRADONAČELNIKA BIRALA NAJBOLJI DEČJI RAD

LESKOVAC

 

Narodna biblioteka ”Radoje Domanović” organizovala je nagradni literarni konkurs „Jedna vožnja knjigom“ povodom Svetskog dana knjige za decu.

Literarni konkurs raspisan je u dve kategorije, učenici nižeg školskog uzrasta od I do IV razreda i višeg školskog uzrasta od V do VIII razreda.

 

Između pristiglih 55 radova učenika 11 škola, komisija koju su činile profesorke književnog jezika Jelena Filipović, Milica Mišić i pomoćnica  gradonačelnika Marija Jovanović za najbolje su proglašeni Bogdan Gavrilović (četvrti razred OŠ „Vasa pelagić“, druga je Emilija Stanković (prvi razred OŠ „Vuk Karadžić“ iz Pečenjevca, a treći je Dušan Nikolić (četvrti razred OŠ „Vasa Pelagić“). Kod starijeg uzrasta prvu nagradu dobila je Anđela Tonić (šesti razred OŠ „Vasa Pelagić“), druga je Natalija Đokić (sedmi razred OŠ „Vuk Karadžić“ iz Pečenjevca), a treća je Milja Cocić (osmi razred OŠ „Vasa Pelagić“)

 

 

Marija Jovanović je rekla da je važnost razvijanja ljubavi prema pisanoj reči još od školskih dana je od izuzetnog značaja. Ovi đaci su to potvrdili. Grad Leskovac se trudi da obezbedi najbolje uslove za razvoj ljubavi prema književnosti kod naših najmlađih sugrađana.

 

Nagrađeni učenici su i pročitali svoje radove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare