Likovno-poetsko veče u Vlasotincu : ŠIROM OTVORENOG SRCA

VLASOTINCE

Likovno-poetsko veče, nadahnutog naslova ,,Širom otvorenog srca”, u kome se svojim slikarskim i pesničkim umećem vlasotinačkoj publici predstavila Slađana Nedeljković, umetnica iz Vranja, bio je osnovni razlog da mnogi Vlasotinčani, sinoć, dođu u Galeriju Narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović”.
Veče posvećeno njenom delu realizovano je uz svesrdnu pomoć i saradnju profesora vlasotinačke gimnazije Saše Stankovića, koji je sa svojim učenicama Isidorom Milenković i Jelenom Milosavljević priredio prigodan recital. Prikaz izložbe dala je, takođe, profesorka ovdašnje gimnazije Jasmina Zlatković. Pošto nije mogla da prisustvuje otvaranju, njen zapis je pročitala Radmila Đorđević, glumica Vranjskog pozorišta.


Srba Takić, direktor biblioteke je otvarajući veče, kazao da se sa Slađanom upoznao u okviru predstavljanja knjige ,,Oratim da ne patim” u kojoj je i ona bila zastupljena.
” Pregledom njenih slika lako smo se dogovorili da organizujemo program u kome će ona svoje urađeno prikazati vlasotinačkoj publici “, rekao je Takić.
Profesor vlasotinačke gimnazije, Saša Stanković je u svom kraćem obraćanju posebno je istakao:
” Duboko verujem da će ova saradnja biti nastavljena i da ćemo i mi iz Vlasotinca imati priliku da se predstavimo publici u Vranju”.
Slađana Nedeljković, pošto je pročitala neke od svojih pesama, ne skrivajući zadovoljstvo što je ponovo u Vlasotincu, rekla je:
” Ova stara Gigina kuća, pobuđuje posebne emocije i energiju, a kod Vlasotinčana sam prepoznala naročiti duh i pozitivnost. Zato sam i poželela da se samostalno predstavim svojim delom i posebno sam zahvalna što mi je to i omogućeno”,  rekla je Slađana Nedeljković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare