Dom učenika Vranje obeležio vek postojanja

VRANJE

Značajan jubulej 100 godina od osnivanja i rada Dom učenika u Vranju obeležio je Svečanom akademijom u sali Doma vojske. Svečanosti je prisustvovao gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima.

Čestitajući im ovaj značajan jubilej gradonačelmik je istakao da su podrška i predusretljivost odraz zajedničkog stava Grada i internata, kako bi korisnici postali samostalni, vredni i odgovorni ljudi.

„Obrazovanje jeste kontinuirani proces koji će biti uspešan onoliko koliko kao pojedinci imamo svest o važnosti razvoja edukacije. Kroz različite aspekte učenja stiču se odgovarajuća znanja koja vode ka savremenom i razvijenom društvu. Ne zaboravite da je proces, kojim se stiče znanje za ceo život, dvosmeran. Ta relacija je ključni element za kvalitetno obrazovanje. Iz tog razloga, vrednovanje uloženog truda i rezultata, kao i održivost institucija obrazovanja ostaće jedan od primarnih ciljeva rada lokalnog rukovodstva, uz puno poštovanje bogate nastavne tradicije Grada. Dom učenika kao čuvar dela istorije Vranja, jeste i mora biti ponos lokalne zajednice“, rekao je gradonačelnik.

 

Dom učenika u svojoj vezi sa školom, porodicom, privredom i društvenom sredinom predstavlja ustanovu od opšteg interesa, rekla je direktorka ove ustanove Maja Ristić.

Na svečanosti su uručene zahvalnice za uspešnu saradnju prvom čoveku Grada, načelnici Sektora za učenički i studentski standard Marini Hasanović i direktoru Sektora za prodaju u „Telekom Srbije“ Branku Stefanoviću.

Dom učenika u Vranju je pre 100 godina pod imenom Amerikanski dom za srpsku ratnu siročad osnovao srpski dobrotvor, amerikanac Džon Frotingem.

Jedan je od najstarijih učeničkih domova u Srbiji kapaciteta 300 korisnika. Ova ustanova je ponosna na zelenu zastavu i eko povelju o statusu Međunarodne eko škole, kojom je postao prvi ekološki dom u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare