LESKOVAČKOJ ŠKOLI STRIPA PROSTORIJE I ZVANIĆNO NA KORIŠĆENJE

LESKOVAC

Prostorije u Leskovačkom kulutnom centru (LKC) , koje je Leskovačka škola stripa do sada koristila „na reč“, ubuduće će zvanično koristiti na osnovu ugovora o korišćenju bez novčane nadoknade, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Odluku o ovome doneo je Upravni odbor LKC a verifikovaće je I Gradsko veće, objasnio je Cvetanović na prijemu koji je priredio za članove ove škole.

On je za leskovačke majstore devete umetnosti rekao da su brend Leskovca, a to svakako potvrđuje stotinak nagrada sa najprestižnijih svetskih i domaćih takmičenja koje su polaznici škole do sada osvojili. Grad će to znati da ceni, vrednuje i poštuje. Pokušaćemo da izbrendiramo i marketinški pojačamo školu, jer su radovi ovih ljudi nešto što može privući turiste u ovaj grad, dodao je Cvetanović.

Predavač u školi stripa Marko Stojanović kaže da se rad u školi vidi i u zemlji i izvan granica.
„Napravili smo festival koji drži svetski rekord po masovnosti, iznedrili smo generacije i generacije mladih strip crtača, arhitkata, restauratora, animatora, itd. Malo je paradoksalno, ali eto tek danas smo uspeli da rešimo pitanje smeštaja. Imamo dugu saradnju sa LKC-om, ali je to uvek bila stvar dobre volje, a ne regulisano nekim pravnim aktom. Sada, kada je to rešeno svi imamo još veću sigurnost i koja će dosta značiti u daljem radu. Ovo je sigurno samo prvi korak u nekoj tesnijoj saradnji sa gradom u buduće i od koje će svi imati samo koristi.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare