PENZIONERI DO PRAVDE PREKO STRAZBURA

BEOGRAD

Predstavnici Sindikata penzionera Srbije NEZAVISNOST, dana 20.11.2015. predali su Ustavnom sudu Srbije ustavnu žalbu na Rešenje US br. Ivz-531/2014 od 16.10.2015. godine, kojim je odbačena Inicijativa Sindikata penzionera Srbije NEZAVISNOST na Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija (Sl. glasnik RS broj 116/14).
Žalba se odnosi na Rešenje Ustavnog suda koje je doneto političkom odlukom, a ne pravnim tumačenjem Ustava i Zakona o PIO Republike Srbije i Evropske socijalne povelje, saopštio je ovaj sindikat.
Žalba je utemeljena na grubom kršenje prava penzioneraiz člana 20. stav 2 i člana 58. Ustava Republike Srbije – nezakonito oduzimanje dela imovine, stečene po zakonu, od velike većine penzionera.
“Ako Ustavni sud Srbije ne bude doneo odgovarajuću odluku prema ustavnoj žalbi, koju je podneo Sindikat penzionera Srbije NEZAVISNOST, sa ciljem da se spreči diskriminacija penzionera i nasilnooduzimanje imovine ( dela penzije), Sindikat penzionera Srbije NEZAVISNOST će biti prinuđen da podnese tužbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu”, navodi se u saopštenju dostavljenom Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress koje potpisuje predsednik Sindikat penzionera Srbije NEZAVISNOT Mihajlo Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Stradanja, Penzioner
Stradanja, Penzioner
8 godine pre

Nama penzionerima ne trba sindikat. Uštedama na pravim mestima ( agencije, masa službi, komunalna policija , oduzimanje imovine mafiji i sl.) Mogu se vratiti oduzeti delovi penzija i povećati one najmanje. Nama je hitno potrebna politička stranka, koju bi vodili sposobni ljudi, koji ne moraju biti penzioneri. Mišljenja smo da bi svi penzioneri potpisali članstvo. Mi smo dovoljno brojni da utičemo na izbore i predložimo sastav vlade od sposobnih biznismena kao što je npr. Beko i Slični.