Leskovački sportisti na Sajmu sporta u Beogradu

LESKOVAC-BEOGRAD

Sedmi međunarodni Sajam sporta u Beogradu je organizovan pod sloganom „Put uspeha” sa željom da kroz edukaciju i zabavu motiviše najmlađe da se bave sportom i uključe u sportski život. Sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, privukao je brojne posetioce, koji su mogli da se upoznaju sa radovima pojedinih Saveza, ali i da se na igralištima oprobaju u brojnim sportskim granama. Tokom trodnebnog održavanja sajma organizovani su besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu. Besplatni zdravstveni pregledi su bili dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je bilo 20 terena za aktivaciju.

Sajam sporta okupio je preko 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u zemlji. Među njima su bili i predstavnici Leskovačkog saveza sportova, koji je omogućio da 27 mladih sportista i sportskih radnika iz više sportskih klubova Leskovca obiđe sajam. Predstavnici LESS-a, sportski radnici i sportski stručnjaci su pohađali seminare i dobilo sertifikate od strane Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta RS.

„Mladi sportisti su imali prilike da dodatno budu motivisani kroz razgovore sa najboljim sportistima iz svih sportskih grana i da učestvuju na promotivnim sportskim aktivnostima. Spoj iskustva i mladosti, prenošenje, ne samo znanja, već i ljubavi prema sportu najmlađima, upravo je ono što ovdašnji sport i čini veličanstvenim. Jer, voleti sport i učiti ga uz istinske asove, koji su idoli mlađima, upravo je najbolje pojašnjenje zašto smo tako dobri u sportskim nadmetanjima“ poručuju iz Leskovačkog saveza sportova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare