Leskovačke pošte ostale bez koverti za fiskalne račune

LESKOVAC

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ zvanično je počela.

Građani mogu besplatno da šalju koverte sa po najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. godini za kupovine od najmanje 100 dinara.

Koverte za slanje mogu da se preuzmu na poštanskim šalterima, a iz „Pošte Srbije“ poručuju da je do sada odštampano 700.000 namenskih koverata i da ih građani bez ograničenja mogu preuzeti u poštama širom Srbije.
U leskovačkim poštanskim ispostavama su već u jutarnjim časovima ostali bez koverata, iako su ograničili podelu na tri odjednom, kako bi omogućili da što više Leskovčana dobije mogućnost učestvovanja u nagradnoj igri.
Nagradnu igru je u okviru edukativne kampanje Godina borbe protiv sive ekonomije pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u Savezu za fer konkurenciju sa ciljem podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i njihovog aktivnog uključivanja u stvaranje boljeg društva.

Borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče se svakog građanina Srbije, jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu zemlju dobrim mestom za život.

Okosnicu kampanje, koja će trajati tokom 2017. i 2018. godine, čine nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima, i takmičenje opština i gradova.

Cilj nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ je motivisanje građana da se zainteresuju za problem sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje tako što će uzimati fiskalne račune prilikom svake kupovine, bila ona velika ili mala.

Građani koji plaćaju bezgotovinski imaće dvostruku šansu za dobitak, jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove sa kojima takođe mogu da učestvuju u nagradnoj igri.
Planirana su ukupno četiri izvlačenja, a dodeljivaće se automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba.

Glavna nagrada je stan u Beogradu.
Paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. To znači da se učešćem u nagradnoj igri građani ne bore samo za sebe – već i za grad u kojem žive, a nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biće besplatna wi-fi zona. Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, posmatra se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave. Na ovaj način eliminišu se razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare