Leposavić : slava u tri kolone i izborna kradja

KOSOVSKA MITROVICA

Sveti Vasilije Ostroški je slava opštine Leposavić. Inače ova opština je postala poznata 24. aprila po velikoj izbornoj krađi u organizaciji Srpske napredne stranke. Pretresom biračkog materijala nađeno je obilje dokaza za ovu tvrdnju, saopštio je Patriotski blok  Kosova i Metohije koji čine DSS i Dveri .

“Međutim, 12. maja 2016. godine Leposavić postaje takođe poznat po tome što tri grupacije na različitim mestima slave opštinsku slavu.

Prvu grupaciju čini Srpska napredna stranka na čelu sa predsednikom privremenog organa opštine Leposavić Zoranom Todićem. Oni su slavili u starom domu kulture. Broj zvanica je bio više od petsto.

Drugu grupaciju koja je slavila opštinsku slavu predvodi Dragan Jablanović gradonačelnik izabran 2013. godine na lokalnim izborima koje je organizovala separatistička vlast u Prištini. Broj gostiju je bio nešto manji, a slavlje je održano u „Vili Kristina“ u Leposaviću. Ali zato su prisutni bili francuski ambasador iz Prištine, kao i šef ruske kancelarije, takođe iz Prištine. Dragan Jablanović je iz Pokreta socijalista, a njegov sin Aleksandar je predsednik Pokreta socijalista za Kosovo i Metohiju, koji je ujedno bio šef liste „Srpska“ na parlamentarnim separatističkim izborima u Prištini.

Neko sa strane pomislio bi da je ovde u pitanju sukob ideološke prirode ali nije tako, s obzirom da je i Zoran Todić predsednik Skupštine Leposavić izabran na pomenutim Jahjaginim izborima.

Razlog za svađu su pre svega finansijske pobude.

Prošle godine je Priština prebacila lokalnoj vlasti u Leposaviću više od 5 miliona evra za razne komunalne potrebe. Pomenuti gradonačelnik nije hteo da poslove daje ljudima iz Srpske napredne stranke pa se pretpostavlja da je to glavni razlog zbog čega je i bačena bomba na kuću porodice Jablanović, o čemu su svi mediji pisali. Sukobi su išli dotle da su Mitrovica, Leposavić i Zvečan oblepljeni plakatima da je Aleksandar Jablanović izdajnik a kuhinja koja iza toga stoji je najverovatnije Srpska napredna stranka. Informacije koje su stizale do građana jesu da je Aleksanadar Jablanović, šef Srpske liste u Prištini, jer je njen najveći deo iz Pokreta socijalista, spreman da promeni ministre u Vladi Kosova koji su svi iz SNS-a. Mir je zaključen na taj način što se u ceo sukob umešao Aleksandar Vučić peglajući stvari tako da su ministri iz SNS-a zadržali svoje funkcije a Aleksandar Jablanović postao državni sekretar u ministarstvu za rad i socijalnu politiku na čijem je čelu njegov predsednik stranke. Tako je preko noći od izdajnika postao državni sekretar.

Treća grupacija koja je obeležavala slavu opštine Leposavić su sveštenici iz Srpske pravoslavne crkve. Oni su imali pozive i od jednih i od drugih da dođu na slavu ali da se ne bi nikome zamerili, oni su odlučili da ne idu ni kod jednih, nego da u svojoj režiji obeleže slavu.

Ako ove vesti stižu do svetog Vasilija Ostroškog verujemo da mu se kosti u grobu prevrću pred neslogom, izdajom i sporenjima među srpskim narodom.

Obeležavanje opštinske slave samo pokazuje kakva je nacionalna i državna politika koju predsednik Vlade Srbije vodi prema Kosovu i Metohiji, odnosno kako predaje Kosovo i Metohiju.

Usput, premijer je obećao da ako postoji i jedan ukraden glas na izborima održanim 24. aprila 2016. godine on će podneti ostavku. Kako postoje dokazi da se radi o krađi mnogo hiljada glasova, naročito i brutalno izraženoj u južnoj srpskoj pokrajini, Srbi sa Kosova i Metohije čekaju da predsednik Vlade napusti svoju funkciju”, navodi se u saopštenju Patriotskog bloka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare