Performans srednjoškolaca “Ne plašite se petka 13. plašite se…”

LESKOVAC

Performansom „Ne plašite se petka 13., plašite se..“ u organizaciji Unija parlamenata leskovačkih srednjoškolaca potrudila se da upozori na odgovornost koju društvo ima za obrazovanje mladih i da podigne svest o problemima koji muče različite aktere u obrazovanju.

 

Performans je održan na platou Šorpke čaršije.
Staša Garović u ime Unija parlamenata leskovačkih srednjoškolaca kaže da je performans za temu imao obrazovanje u Srbiji i odgovornosti prema njemu.
„Stav Unije i srednjoškolaca jeste da smo svi mi kao društvo odgovorni što nam obrazovanje nije na zavidnom nivou. Odnosi profesora prema učeniku i učenika prema profesoru kao i odnos celokupnog društva prema obrazovanju mora da se menja. Planovi i programi po kojima radimo su zastareli i ne dozvoljavaju nam da razvijamo kritičke stavove, a isto tako ograničavaju profesore da primenjuju kreativnost u radu i koriste različite metode. Ova akcija je početak kampanje kojom će Unija da se bavi cele godine i za kraj Unija se vodi time da grupa odgovornih i predanih ljudi jeste ono što donosi velike promene u društvu.“

performans 1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare