Humanitarna akcija Gimnazijalaca ” Obojimo svet”

LESKOVAC
Trka sa bojama – OBOJIMO SVET! je humanitarna akcija koju je danas u gradskom parku organizovao Učenički parlament leskovačke Gimnazije radi prikupljanja novca za Stefana Đorđevića kome je potrebna transplatacija srca.

 

Vanja Pešić, predsednica Učeničkog parlamenta, kaže da je prvenstveni cilj ove akcije da se prikupe neophodna novčana sredstva, ali i da se pokaže da ljudi trebaju da se zbliže, da budu humaniji.
“Hoćemo da probudimo čoveka u čoveku, da organizujemo nešto za mlade što će da pokaže da mladi mogu da donesu neku promenu koja će da bude od koristi. Mislim da su humanitarne akcije najbolji primer za to. Ovom prilikom bih pozivala sve one koji žele da pomognu da to svakako i učine.”
Učesnici su kupovali bedževe koji su im omogućavali učešće u trci i dobijanje boje.
Ovo je druga konkretna akcija prikupljanja pomoći za Stefana Đorđevića. Članovi Učeničkog parlamenta leskovačke Gimnazije ranije su sproveli nizraznih akcija, kao što je sađenje drveća u školskom parku Povodom Dana planete, organizovanje igara za decu povodom dana deteta, poseta i saradnja sa vršačkom Gimnazijom gde je tema bila parlamentarizam…

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare