KUPEK 136 : Neukusu treba reći NE

 

BEOGRAD

Ovo je KUPEK nastao u inat onima koji tvrde da rock and roll izumire. Jedino što izumire su njihovo receptori pa bi red bio da dokažemo suprotno.

Držali smo se „beogradskog pašaluka“, iako će se Pančevci na to možda naljutiti. Ljubičice sebe smatraju pančevačkim bendom i do sada su objavili jedan album, a drugi je u pripremi. I ne samo to. Do kraja godine očekuje se izlazak i zajedničkog albuma sa Jesenjim orkestrom čiji prvi singl je već pušten u svet.

Nama su, kao i većini vas, zapali za uho sa pesmom “O majmunu i zmiji“, a baš ovih dana objavljena je još jedna pjesma koja najavljuje drugi album.

Više o ovom sjajnom šestočlanom bendu čiji članovi svi imaju akademsko muzičko obrazovanje i to ono duvačko pričali smo sa Vukom i Markom. Kako je došlo do preraspodele instrumenata unutar benda, otkud saradnja sa Jarbolima što je dovelo i do Daniela Kovača i Jesenjeg orkestra…

Kupek 136 jedan

Ljubičice imaju i iskustvo nastupa na banjalučkom Demo festu, gde smo primetili i druge goste u ovom KUPEK-u i od tada smo u kontaktu sa članovima benda Dingospo Dali. Nakon burnog festivalskog leta konačno smo to i dočekali. U gostima su nam bili Sandra i Nikola, pevačica i gitarista benda.

Pokazalo se da je buran festivalski život deo pobedničke nagrade Bunt rock mastera, što svakako nije bio razlog gostovanja u ovom 136. KUPEK-u. Bend je u pripremi svog prvenca, a kako sve to izgleda u sredini koja je gotovo u potpunosti digla ruke od undergrounda svedočili su nam Sandra i Nikola.

Kako je KUPEK uvek podržavao entuzijazam, a posebno onaj entizijazam koji izrodi i neki rezultat onda je gostovanje i Ljubičica i Dingospo Dalija bilo podrazumevano. Nadamo se da će ova emisija i vama otvoriti uši i oči jer osim što „neukusu treba reći NE“, treba nekad i klimnuti glavom i priznati da rock nije izumrla biljka. Ljubičice i Dingospo Dali su živi dokaz za to. Uživajte.  (https://www.mixcloud.com/dejankozul/kupek-136-ljubi%C4%8Dice-dingospo-dali/)

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare