EDUKACIJA NEZAPOSLENIH MLADIH ZA POKRETANjE BIZNISA

LESKOVAC

 

Evropski pokret u Srbiji sprovodi treći projekat posvećen nezaposlenim mladim ljudima iz Leskovca i Jablaničkog okruga.

Danas je organizovan  informativni sastanak za nezaposlene mlade čiji je cilj bio njihovo detaljno informisanje o svim mogućnostima koje pruža uključivanje u aktivnosti ovog projekta.

Generalni sekretar EPuS-a  Suzana Dimitrijević rekla je da se tu, pre svega, misli na programe podrške koji su osmišljeni i od kojih su neki već u toku, kao preduzetnička obuka, stručna praksa kod poslodavaca i, novitet u odnosu na prethodne projekte, mentorska podrška.

Ne radi se o klasičnom mentorstvu, nije da neko uvodi nekoga u posao za određenu struku, više se radi na izgrađivanju kapaciteta mladog čoveka da poveća svoju zapošljivost ili da smogne snage da pokrene sopstveni biznis, dodala je ona.

U realizaciji ovog projekta kao tehnička podrška učestvuje Nacionalna služba za zapošljavanje. Dejan Stanković, direktor filijale nacionalne službe za zapošljavanje, ističe da u skladu sa nacionalnom strategijom o zapošljavanju u 2015. godini mladi do 30 starosti su svrstanu u jednu od najugroženijih grupa na tržištu rada. Služba jednim delom podstiče i pomaže mlade u pokretanje sopstvenog biznisa. Drugi deo učešća u ovom projektu se ogleda u delu saradnje i angažovanja mlađih lica u delu obavljanja stručne prakse, odnosno sticanju znanja za samostalni rad u struci.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare