Kuburović najavila oštrije kazne za krijumčare ljudi

VRANJE

 

Ministarka  pravde u Vladi  Srbije Nela Kuburović  rekla je danas u Vranju da Ministarstvo pravde  planira izmene Krivičnog zakonika u što skorije vreme, I da se izmene, pre svega, odnose na krivična dela nelegalnog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi.
Ona je ovo najavila  prilikom posete Višem I Osnovnom  sudu  u Vranju, Višem javnom tužilaštvo i Osnovnom javnom tužilaštvu o u tom gradu I Kancelariju za alternativne sankcije.
Ona je rekla da su ovi sudski organi u poslednje vreme suočeni sa porastom krivičnih dela krijumčarenja ljudi i nelegalnog prelaska državne granice.

”Ovo područje u poslednje beleži veliki broj krivičnih postupaka koji se vode protiv krijumčara i povodom nelegalnih prelazaka državne granice i drago mi je da mogu da čujem da je ovde u toku godine procesuirano više od 80 ljudi”, rekla je Kuburović.
Ministarstvo pravde će,  imajući u vidu materijalnu štetu i posledice koje izazivaju počinioci tih krivičnih dela, predložiti izmene u pogledu kazni koje mogu biti izrečene, čime će biti omogućeno da ovakvi prekršioci dobiju isključivo kazne zatvora, dodala je ona.

Ministarstvo će pokušati da na drugačiji način definiše opis tih krivičnih dela, kako bi i policija i tužilaštvo mogli što lakše da postupaju i da dokazuju pomenuta krivična dela, objasnila je Kuburović.

 

Ona je dodala I da će resorno ministarstvo u narednom periodu nastojati da jača kancelarije za alternativno izvršenje krivičnih sankcija koje, kako je rekla,  imaju veliki značaj, pre svega u pogledu smanjenja opterećenosti zatvora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare