Krst od 12 metara i  četiri tone postavljen na Krstovdan u naselju Brzi Brod

NIŠ

Na inicijativu građana  u niškom naselju Brzi Brod na Krastovdan je postavljen  Pravoslavni Časni Krst visok 12 metara i težak 4 tone. Krst je, kako kažu građani, izrađen od čelika, sa kompletno urađenom statikom podigli su ga građani Brzog Broda zajedno sa dobrotvorima iz naselja i okoline. Krst za sada nije osvešten ali građani ovog naselja se nadaju da će se i to uskoro dogoditi.                     

„Krst zvanično nije osveštan, ali se nadamo da će se uz Božiju pomoć i razumevanje Eparhije Niške, to desiti 12. februara, na praznik Sveta Tri Jerarha, kada je Crkvena slava Crkve u Brzom Brodu koja i nosi isto ime“, kažugrađani iz ovog naselja ne želeći da se niko od njih pojedinačno istakne jer je ovo njihov, naglašavaju, zajednički poduhvat.

                        Podizanje Krsta na Krstovdan i osveštenje Krsta na Sveta Tri Jerarha, dalo bi u potpunosti simboliku celokupnoj zamisli, ističu stanovnici ovog niškog naselja.

                         „Krst tek treba da zasija u punom sjaju, jer je u planu da se plato oko njega kompletno uredi ogradom, zelenilom, ukrasnim kamenom, rasvetom“, dodaju Brzobrođani.

                        U planu je, kažu oni i da se iza Krsta stara montažna prostorija zameni novim zidanim objekom koji će služiti za potrebe Crkve.

                       Verski narod Brzog Broda zahvaljuje se svima koji su pomogli podizanje Pravoslavnog Časnog Krsta, počev  od dobrotovora koji su radili  projekat, dobrotovora koji su krst izlili od čelika i svih meštana koji su učestvovali u njegovom podizanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare