Kovid presek: Preminula dva pacijenta, procenat obolelih 30 odsto, mali broj vakcinisanih

VRANJE-VLADIČIN HAN-SURDULICA-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje je nestabilna. Za vreme proteklog vikenda bio je manji broj testiranja, ali to ne znači da ima i manje zaraženih korona virusom. Procenat novoobolelih je i dalje preko 30 odsto, izjavio je za medije dr Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Pacijenti i dalje gube bitku sa koronom. U protekla 24 sata u kovid bolnicama u Vranju preminule su dve osobe, ukupno 11 za četiri dana oktobra. Hospitalizovana su 122 pacijenta. Svi su pozitivni na korona virus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 61 pacijent. Na bolničko lečenje primljeno je devet pacijenata, koliko je i otpušteno. Dva su transportovana za Kruševac, podaci su Zdravstvenog centra.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, u nedelju je na kovid-19 testirano 298 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 101 lice zaraženo korona virusom i to 71 je iz Vranja, 12 iz Vladičinog Hana, 11 iz Surdulice, pet iz Trgovišta i dva iz Bosilegrada.

Podataka o novom zaražavanju nema iz Bujanovca i Preševa.


U Kovid ambulanti ATD u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljena su 243 pregleda. Prvih je bilo 125.

Obavljena su i 56 pregleda u Kovid ambulanti za decu u Vranju.

Na kovid-19 testirano je 31 dete. Pozitivnih je bilo 12 uzoraka.

U Sportskoj hali juče su imunizovana 124 lica, skoro tri puta manje nego prethodnog dana. Iz Severne Makedonije za vakcinaciju su došla samo dva lica i to za drugu dozu, ostali su iz Srbije.

Od početka davanja vakcine do sada su u Vranju vakcinisana 96.844 lica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare