Tehnološki fakultet: Prijem za 43. generaciju brucoša

LESKOVAC

Svečanim prijemom 43. generacije brucoša otpočela je školska 2021./2022. godina na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu. Dekan Dragiša Savić poželeo je budućim studentima uspešno studiranje naglasivši pritom da se otvara jedna nova stranica u njihovim životima.

„Period studiranja se ne završava sa diplomom, koja bi trebala da bude cilj vašeg studiranja. Studiranje koje danas započinjete trajaće celog vašeg života, jer student prestaje da bude student samo kad nema više šta novo da nauči. Čak i vaši profesori su studenti, jer je besmisleno obrazovanje, ako ne može svakog dana da se nešto novo nauči. A ako nema odakle, uči se i od učenika. Ovaj vaš novi period je malo drugačiji od osadašnjeg, pun je izazova, uspona, padova, a ono što treba da vas ovo studiranje nauči je samostalni rad, ali istovremeno poštovanje kolega i kretanje u društvu ljudi koji mogu da vas pozitivno usmere. Te izazove možete da savladate samo ako budete motivisani, inspirisani, a da bi to bili potrebno je da u jednom zajedničkom duhu sa svojim kolegama to uradite. Na žalost, zbog situacije neće biti svečanog uručenja indeksa, nego ste ih već dobili. Vašu generaciju izdvaja i to što ste generacija koja studira u uslovima pandemije. Na to ste već navikli tokom srednje škole, ali ćemo i mi morati da se prilagođavamo. Za početak predavanja će biti onlajn, a vežbe u laboratorijama.“

Prodekan za nauku Olivera Stamenković naglasila je da su neki od diplomiranih studenata, koji su završili ovaj fakultet, svoju karijeru izgradili kako u zemlji tako i u inostranstvu.

„Neki su u Velikoj Britaniji, Austriji, Švedskoj, da ne pričam o zemljama bivše Jugoslavije. Karijeru grade u različitim granama industrije, a kažu da to postižu zahvaljujući znanju, veštinama i sposobnostima koje su stekli ovde i da su uspeli da dođu do prestižnih i rukovodećih pozicija. Neki su pokrenuli i privatni preduzetnici, krenuli sa malim procesom proizvodnje, pa su to vremenom širili… Ili uspešni projektanti tehnoloških procesa… Neki su karijeru nastavili na univerzitetima, institutima, fakultetima… Zaista smo mi ponosni na sve njih. Zato vam savetujem da učite i radite s ljubavlju, te da sanjate, jer snovi su ostvarljivi.“

Tehnološki fakultet je ove godine na prvu godinu osnovnih akademskih studija na studijski program Tehnološko inženjerstvo upisao 45 studenata, iako je broj mesta bio 120. Studentima su na raspolaganju 22 laboratorije od čega su tri kompjuterski opremljene za procesno inženjerstvo. Na raspolaganju je i biblioteka, kao i računski centar i čitaonica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare