Klinika za ortopediju poneće ime akademika dr Milorada Mitkovića

NIŠ

   Klinika za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu, proslavila je 50 godina postojanja i rada u skladu sa epidemiološkim uslovima, svečanim stručnim skupom  u zgradi Univerziteta u Nišu. Uz prisustvo kolega iz cele Srbije, direktore svih ortopedskih klinika, eminentne stručnjake iz oblasti ortopedije i trumatologije, predstavljen je istorijat i razvoj Klinike za ortopediju koja je danas klinika za lečenje najzahtevnijih stanja u oblasti kojom se bavi. Svečano stručni skup otvorio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš profesor dr Zoran Perišić koji  je kazao i da će Klinika za ortopediju i traumatologiju poneti ime preminulog profesora dr Milorada Mitkovića.

   „Od momenta kada sam došao na čelo UKC Niš, Klinika za ortopediju i traumatologiju i njen rukovodilac profesor dr Ivan Micić je pozitivan primer kako treba raditi. Naša misija je prenošenje znanja, da ono što vidimo da rade neki drugi centri,bolji od nas, implementiramo, usavršimo i da jedan veliki region koji zbrinjavmo  učinimo boljim,zdravijim i bezbednijim, a profesor Micić i njegov tim lekara čine upravo to i ja im  na tome čestiam“, rekao je ovom prilikom Perišić.

  Rukovodilac Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš profesor dr Ivan Micić, u svom obraćanju okupljenim kolegama iz čitave Srbije, predstavio je kako se najpre tadašnja ortopedska služba razvijala od ortopedskog odseka do ortopedske klinike koja je danas klinika sa renomeom i referencama koje se poštuju u čitavom svetu.

    „Klinika za ortopediju i traumatologiju je u prethodnih 50 godina izrasla u jednu od vodećih ustanova u Srbiji u oblasti traumatologije. Naredni period razvoja biće usmeren na uvodjenje novih minimalno invazivnih metoda u lečenju ortopedskih i traumatoloških bolesnika kao i dalje unapredjivanje u oblasti artroplastike“, istakao je dr Ivan Micić dodajući da će se zaposleni na klinici truditi da u narednom periodu budu bolji i uspešniji, prvenstveno zarad pacijenata .

     Svečano stručni skup povodom obeležavanja pola veka rada Klinike za ortopediju, bio je prilika i za sećanje na nedavno preminulog akademika profesora dr Milorada Mitkovića koji je bio jako značajan činilac u razvoju ortopedije u Srbiji i jedan od direktora klinike koja obeležava značajan jubilej.

    O značaju profesora Mitkovića govorio je i akademik profesor dr Marko Bumbaširević predsednik Srpske ortopedsko traumatološke asocijacije.

   Prema rečima profesora dr Zorana Perišića, u znak poštovanja prema preminulom akademiku Mitkoviću, a kao zahvalnost za sve ono što je učinio za zdravstvo u Nišu, Medicinski fakultet u Nišu, grad Niš i ortopediju ne samo u Srbiji, za par nedelja Klinika za ortopediju UKC Niš  poneće njegovo ime.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare