Košarkašno druženje sa Majom Miljković i Marijom Jovanović

LESKOVAC

Košarkašice pionirskog i kadetskog uzrasta „Aktavis akademije“ imale su nesvakidašnju priliku da iz prve ruke čuju šta sve treba uraditi kako bi se osvojila medalja na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom. Njima je svoj životni košarkaški put ispričala reprezentativka Srbije Maja Miljković, a ovom druženju se priključio i trener Zoran Jović Bleki, koji se prisetio dana kada joj je upravo on bio trener i omogućio joj da sa 12 godina dobije šansu da kao veliki talenat igra prvoligaške utakmice.

Da sve bude u slavljeničkom raspoloženju doprinela je još jedna medalja. Marija Jovanović, koja je do pre dve sezone branila boje „Aktavis akademije“ pohvalila se sa srebrnom medaljom osvojenom na državnom prvenstvu.

Njena ekipa „021“ iz Novog Sada u finalu plej-ofa izgubila je od Crvene zvezde.

Zajedničkom slikanju nisu odoleli ni kadeti ovog tima, koji su upravo završavali svoj trening.

Zoran Kostadinović, trener košarkašica, kaže da je cilj ove akcije bio da devojčice koje tek čine prve košarkaške korake vide da se upornim radom može mnogo postići.

„Na žalost, ženska košarka nije medijima atraktivna, nemamo televizijske prenose i naše najbolje košarkašice su gotovo nepoznate javnosti. Srećom, Leskovac ima Maju za koju smo navijali tokom Evropskog prvenstva, osvojila je medalju i nadamo se da je ovo tek početak, da će neka od ovih devojčica uskoro dostići i prestići Majine ili Marijine rezultate. Uostalom, da podsetim i da je prošle godine naša bivša košarkašica Marija Stojanović osvojila srebrnu medalju sa Evropskog prvenstva u Mađarskoj za košarkašice do 20 godina.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare