Završen sedmi Medjunarodni festival “Strings”

LESKOVAC

Uručenjem diploma polaznicima završen je ovogodišnji, sedmi po redu, Međunarodni festival i letnja škola muzike „Strings“. U ime organizatora Slaviša Stevanović kaže da je generalni utisak apsolutno pozitivan.

„Veliki napor koji je učinio tim Leskovačkog kulturnog centra je urodio plodom. Dugo smo planirali i supeli smo da dovedemo velika imena, ozbiljne muzičare, uigrane timove i doveli i publiku koja je „punila“ sve koncerte. Bilo je 15 događaja na „Strings“ festivalu je na neki način obaveza i dilema kako ćemo to uraditi sledeće godine. Zadovoljstvo uspešno završenim poslom nas sve čini ponosnim kao članove tima okupljenog oko „Stringsa“. Naše zadovoljstvo dele i učesnici, jer je, recimo, jedan Valerij Sokolov izrazio spremnost i želju da od naredne godine bude stalni član „Strings“ porodice. On je, pre svega, kao neko ko je sa strane bio zadovoljan polaznicima letnje škole i njihovom željom da napreduju. To je rekao o profesor iz Graca Štosijek. Desetak njih je zvalo još u februaru i tražilo termin održavanja „Stringsa“ kako bi uklopili svoje obaveze i došli ovde. Naravno, ima još dosta toga da se uradi, ali sam siguran da smo na dobrom putu.“

„Strings“ je zatvorila direktorka LKC-a Sanja Conić koja se zahvalila publici koja je pratila sedmodnevna dešavanja i time pokazala da je Leskovcu prekopotrebna koncertna dvorana.

Veče je završeno koncertom Lenke Petrović, koja je, pored muziciranja na harfi, publici pričom i pojašnjenjima o samom nastajanju približila ovaj instrument.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare