DJB: Probleme građana stvara trenutna vlast

LESKOVAC-MEDVEĐA

Okružni odbor pokreta «Dosta je bilo» smatra da je sveukupna društveno-politička i socijalna nebriga proizvela ogromne anomalije i da se negativni trendovi javljaju zbog nepostojanja prioriteta i neodgovornosti,navodi s eu današnjem saopštenju.

” Osnovni fokus stavljamo na upravo raspisane lokalne izbore u opštini Medveđa, rekonstrukciju Osnovne škole «Josif Kostić», neizvršene radove na čišćenju korita reke Jablanice i klizišta na Koridoru 10.
Pokret DJB će bojkotovati sve izbore koji se održavaju na državnom nivou dok se ne promene izborni i medijski uslovi, a opštinski odbori imaju slobodu da samostalno procene uslove izlaska na izbore. S tim u vezi, naš OO DJB u Medveđi radi odličan posao koji je uvek usmeren na zaštitu interesa svih građana koji u njoj žive. Oni se bore da od Medveđe naprave makar srednje razvijeno mesto, dostojno radnog čoveka, pri čemu jedini imaju program na političkoj mapi Medveđe, tako da ih podržavamo da izađu sa srodnim grupama građana na izbore u Medveđi i da građani primete pozitivnu razliku sa kojom mi nastupamo. Nama nije interes da budemo pobednici izbora i da vladamo Medveđom, da podižemo poreze kao trenutna vlast u Medveđi, koji podižu cene komunalnih usluga, da rekonstruišu opštinsku zgradu sa preko 600 hiljada evra a da ljudi nemaju da se prehrane.
Okružni odbor poziva građane Medveđa da se zapitaju kako je opština Medveđa platila 20 miliona dinara za radove na čišćenju korita reke Jablanice, a da nije završeno 350 metara od 1.200 metara? Kada će 6 miliona dinara izvođač da vrati u budžet i da li se tako brani interes građana?
U Leskovcu se građani pitaju da li su dve godine dovoljne da se obnovi OŠ «Josif Kostić» i da li su izvršili procenu pretnji kao što su naprsla ploča, hidratantske mreže ili što će deca ovako dugo biti «mučena» zbog prevaljivanja velikih distanci od škole.
Hoće li OŠ «Vasa Pelagić» u Leskovcu biti isto na ovakvom «režimu obnove» i ko može garantovati da će deca redovno pohađati nastavu, a da ne iskrsne neki problem koji će trpeti deca, roditelji i svi mi kroz budžetsko pražnjenje?
Kadrove za graditeljske poduhvate ne mogu se tražiti po strankama već moraju biti stručno birani od komisija, a zbog takvih kombinatorika se dešava gradnja mosta kod Mrštana kojim se pristupa preko merdevina, kao i iskliznuća brda kod Grdeličke klisure.
Hoće li odgovorni biti sankcionisani zbog propusta u projektima, da li je faktor iznenađenja jedino opravdanje za klizišta i pucanje asfalta kod Grdeličke klisure?
Dosta je bilo je pokret kojeg interesuje da građani budu ponosni na državu u kojoj žive, gde treba struka da se pita a ne politika. Mi se borimo da je važno šta znaš a ne koga znaš! Naša kritika je uvek fokusirana na rešavanje problema koje pritiskaju građane, jer vladajuća struktura mora da rešava probleme građana jer su oni naše sluge koje mi plaćamo kroz poreze, a oni nam stvaraju probleme kako bi ih «odrađivali» parazitski i politički kadrovi! Dosta je bilo!” navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zeljko
Zeljko
4 godine pre

Delmicno se slazem,sa potpisnikom ovog clanka.Problem je u nasim glavama, tek kada pocnemo da mislimo svojom glavom, doci ce do.promene apsolutisticke vlasti!!!

Boda
Boda
4 godine pre

DJB će proći na izborima u Medveđi kao njen lider na predsedničkim izborima 2017. godine kada je osvojio 2,29 % glasova.

Снежана
Снежана
4 godine pre
Odgovori  Boda

Они ће проћи али лопови више никад! Нарочито напредни лопови у Медвеђи са фонтанама, тракторима, задругама стругарама.

Duki
Duki
4 godine pre

Tako je!!!

Снежана
Снежана
4 godine pre
Odgovori  Duki

Ови су добри! Што њих нема на медијима? Имају ли они одбор у Лесковцу?