Košarkaška reprezentacija Srbije 10 dana u Nišu

NIŠ

Košarkaške reprezentacije Srbije i Belgije, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci koje će se odigrati 3. jula, srešće se u Nišu u Hali „Čair“.  Naša muška seniorska košarkaška reprezentacija će nakon deset godina igrati u Nišu, a pored samog meča, u ovom gradu će proći i kompletne pripreme, pa će reprezentativci u Nišu boraviti deset dana, tokom čitavog perioda okupljanja.

 „Radi se o odigravanju najvažnije utakmice za Svetsko prvenstvo u kojoj reprezentacija Srbije dočekuje Belgiju. Ono što izdvaja događaj od drugih jeste da se stručni štab reprezentacije sa selektorom Pešićem odlučio da kompletne pripreme za ove dve utakmice kvalifikacionih prozora održi u Nišu, tako da će reprezentacija boraviti 10 dana u Nišu. Sa ovog aerodroma će ići na utakmicu sa Letonijom, a i vratiti se ovde i nastaviti pripreme. Ovakve akcije samo mogu da obogate i život u ovom gradu, jer kvalitet života zavisi od događaja koji se u njemu dešavaju”, kazao je  potpredsednik Košarkaškog saveza Dušan Projović otkrio je sve pojedinosti predstojećeg okupljanja košarkaša.

                            Projuović je iskoristio priliku da pozove sve ljubitelje košarke da dođu, prate i podrže reprezentaciju u najvažnijoj utakmici.”

                              Dejan Damnjanović, menadžer međunardonih takmičenja Košarkaškog saveza Srbije, dodao je da će Grad Niš posle deset godina biti domaćin jedne muške seniorske zvanične utakmice, što je veoma važno.

                           „Imali smo nameru da utakmicu ovog tipa izmestimo iz Beograda i da građani širom Srbije mogu da vide našu seniorsku reprezentaciju, posebno u ovako važnoj utakmici za konačan plasman naše seniorske reprezentacije na seniorsko Svetsko prvenstvo sledeće godine”, istako je Damnjanović.

                          Zvanična prodaja ulaznica biće objavljena za nekoliko dana.

                            “ U narednih nekoliko dana ćemo objaviti i zvaničnu prodaju ulaznica. Zaista ćemo gledati da određeni kontigent ulaznica bude pristupačan, i da svako može da dođe i pogleda naše košarkaše 3. jula, u veoma važnoj utakmici za dalji sled kvalifikacija za Svetsko prvenstvo”.

                       Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da je ovo za Grad generalna proba pred juniorsko Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Nišu.

                        “Pozivam sve Nišlije da nam se pridruže i da svi zajedno bodrimo našu reprezentaciju 3. jula. Posebno se radujem što će reprezentativci biti u našem gradu od 26. juna. Drago mi je što ćemo biti ponovo domaćini reprezentacija i moći da bodrimo naše košarkaše. Ovo je generalna proba za nešto što nas očekuje kasnije, a to su pripreme za juniorsko prvenstvo, takođe u Nišu, i za dolazak naše juniorske reprezentacije naredne godine. Nadam se da će atmosfera biti kao u Kupu Radivoja Koraća, da pokažemo koliko volimo košarku, iako mnogi kažu da nismo grad košarke, nego grad rukometa i nekih drugi sportova“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare