Građani predlažu projekte za lepši Niš

 NIŠ

Na osnovu trećeg javnog Konkursa Lokalne fondacije Niš za podršku kreativnim idejama formalnih i neformalnih grupa u Nišu, koji je raspisan 6. maja, u predviđenom roku za konkurisanje pristigla su ukupno 44 predloga projekata, sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

 Selekcioni odbor je nakon ocenjivanja predloga i zajedničkog sastanka doneo odluku da za podršku u ovom ciklusu bude izabrano ukupno 14 ideja. Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše LFN, uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost i održivost predloženih projektnih ideja.

Rok za realizaciju odobrenih projektnih ideja je do kraja kalendarske 2022. godine.

                             Na teritoriji GO Pantelej podržan je projekat „Multivoks“ Udruženja za prirodu i društvo potom projekti  Edukatora iz OŠ „Čegar“ i projekat Mame iz komšiluka , dok je na teritoriji GO Crveni krst podržan projekat Srcem za Vrtište i projekat Trnavci. Sa teritorije GO Medijana podržani su projekti Udruženja zelena gradnja i Udruženja MedD kao i Udruženje „Basista“.Sa teritorije ove opštine odobrni  su i projekat čiji su nosilaci udtuženja Prazan prostor i Eko gerila.

                           Na teritoriji GO Palilula odobren je projekat Planinarsko alpinističkog ronilačkog kluba „Nature“ i projekat Udruženja „Južna Morava- Lalinac“. Na spisku odobrenih projekata nalazi se i predlog Lokalne akcione grupe „Katena mundi“ GO Niška Banja.

                            Zeleno svetlo za realizaciju projekta dobilo je i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica iz Novog Sada koje ima aktivno članstvo koje deluje i u Nišu. Iz tog razloga je i njihov projekat uzet u razmatranje ravnopravno sa drugim predlozima projekata.

                            Podsetimo, LFN je na dva javna konkursa u 2021. godini podržao 15 ideja formalnih i neformalnih grupa građana i sve su do sada uspešno realizovane.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare