Korist od međugraničnog projekta sa Botevgradom

LESKOVAC

Prošlo je godinu dana od kada je stigla nova oprema iz IPA projekta prekogranične saradnje Bugarske i Srbije i od kada je uspešno sproveden projekat „Investiramo u sport za razvoj karijere mladih – snaga motivacije pametnog razvoja i kohezije između opština Botevgrad i Leskovac“.

Iako je projekat završen, benefiti ostaju i dalje. Većina dece, a njih je bilo oko 200, i dalje se bave sportom, redovno treniraju i žive zdravim načinom života.


Ovaj projekat je izabran kao model dobre prakse za sprovođenje Programa prekogranične saradnje za programski period 2014. – 2020. Opština Botevgradm, kao nosilac projekta, realizovala je projekat zajedno sa partnerima KK „Aktavis akademija“ iz Leskovca, i Fondacije „Sovremenost“, a njegova realizacija sufinansira se iz programa INTERREG-IPA prekogranične saradnje Bugarska-Srbija. Projekat opštine Botevgrad jedan je od dva uspešno realizovana projekta od 39 projekata finansiranih po Prvom pozivu u okviru programa INTERREG-IPA, za koji su pripremljeni promotivni video snimci kojima su rezultati programa predstavljeni Evropskoj komisiji.


U realizaciji ovog projekta značajnu ulogu ima i Sportsko rekreativni centar „Dubočica“ Leskovac koja je nesebično pružio punu pomoć i podršku KK „Aktavis akademiji“, pomoć klubu je pristigla i od grada Leskovca i gradonačelnika Gorana Cvetanovića.


Ovim projektom stvoreni su adekvatni uslove za bavljenje košarkom najpre za najmlađe sportiste u gradu Leskovcu, misli se na devojčice i dečake osnovnih i srednjih škola, zatim za sve košarkaške klubove, sve sportske organizacije i sportske saveze, jer se ovom opremom afirmiše košakaški sport u gradu Leskovcu i celom regionu jugoistočne Srbije.

Napravljen je jedan košarkaški trenažni centar sa savremenom opremom za sve ljubitelje košarke.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Košarkaš
Košarkaš
4 godine pre

Košarka je tu opremu zasluzila. Toliko dobrih rezultata i veliki broj reprezentativki i reprezentativca je dao Leskovac. Ovaj Trenazni centar će doneti da se veći broj dece bavi sportom a ne da su na kompjuterima sa igricama. LESKOVAC JE GRAD KOŠARKE!

Sava
Sava
4 godine pre

Kraj ce kaze. A sad lova u muzej :).