Leskovac će saradjivati sa opštinom Vračar

LESKOVAC

Na 118. sednici Gradskog veća Grada Leskovca našla se tačka o uspostavljanju saradnje između Gradske opštine Vračar i Grada Leskovca sa sporazumom o saradnji.

Ovaj predlog je obrazložio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je rekao da je Gradska opština Vračar 5.11.2019. godine dostavila Sporazum o saradnji u kome se između ostalog navodi da je zajedničko uverenje da će se uspostavljanjem veza između njihove opštine i našeg grada podstaći saradnja institucija i realizacija zajedničkih projekata u oblasti kulture, privrede, obrazovanja, turizma, sporta, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

„Opština Vračar je jedna od centralnih opština Grada Beograda, ima oko 60.000 stanovnika i najveću gustinu naseljenosti po kvadratnom kilometru, a tamo je i najveći udeo građana sa viskom školskom spremom. Osim Narodne biblioteke, jedna od najznačajnijih republičkih ustanova na Vračaru je Zavod za zaštitu spomenika i kulture. Imaju i četiri pozorišta, tu je sedište najstarije izdavačke kuće u Srbiji, „Srpske književne zadruge“, kao i jedna od najstarijih i najuglednijih Treća beogradska Gimnazija. Od medicinskih ustanova tamo se nalazi Zavod z atransfuziju krvi, Zavod za zubnu lekarsku zaštitu, Studentska poliklinika, Dom zdravlja, kao i sedište „Hemofarma“. Poseduju sportski centar koji ima bogatu rekreativnu ponudu. Tu je sagrađen i simbol srpskog pravoslavlja, Hram svetog Save.“

Gradsko veće je usvojilo i izveštaj o radu javnih preduzeća u trećem kvartalu, koji se sastoji od analize rada i mišljenja Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu. Ono je i u ovom dokumentu iskazano na način sličan oceni prethodnih izveštaja, sa gotovo identičnim neobavezujućim preporukama.

Prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrdjivanje poreza na imovinu i u 2020. godini ostaje ista, a današnjom odlukom utvrđena je osnovica za nepokretnosti u zonama u kojima nije bilo prometa i za drugo zemljište.

Podržana je u odluka komisije Fonda za zaštitu životne sredine za izbor projekata koji će se finansirati iz budžetskih sredstava koja je napravila previd i odbila predlog Udruženja sindikata penzionera Leskovac zbog nedostavljanja elektronske verzije. Greška je ispravljena, ali je naknadno utvrđeno da je projekat neodrživ. Uprkos pozivu, podnosilac nije Komisiji dao dodatna pojašnjenja, pa je odlučeno da se projekat ne finansira sredstvima Fonda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare