Kontrola vode ubuduće bez tendera

NIŠ

Kontrolu vode u 2017. godini isključivo će vršiti Institut za javno zdravlje Niša na teritoriji koju pokriva, i za te poslove, kao i mnoge druge za koje je Institut verifikovana ustanova, neće se više raspisivati tenderi.

To će biti ekskluzivno pravo Instituta.

„ Država je prepoznala institute  i zavode javnog zdravlja  i u nas ima najveće poverenje,  tako da nam je poverila ekskluzivno pravo za vršenje određenih poslova. Postoje i druge stvari koje mi nismo radili a grad Niš je prepoznao važnost tog posla, tako da ćemo i te kontrole vršiti bez raspisivanje tendera.  U te poslove spadaju kontrola buke, aerozagađenja, polena. Institut ne radi kontrolu površinskih voda ali s obzirom na našu opremljenost i iskustvo i u toj oblasti, nadamo se da ćemo u narednoj godini vršiti kontrolu vode u Nišavi ,Sa gradom Nišom dogovorili smo se da radimo kontrolu kupališta koje  Niš nema. To je naša ideja koju su gradske vlasti podržale. Spremamo se i da ove poslove radimo već u narednoj godini. Biće mnogo kvalitetnih pomaka u našim nadležnostima. Gradska vlast ima veliku energiju , želju da učine iskorak dalje i poboljša kvalitet života i zdravlje građana. To je na kraju krajeva i misija svih nas“ , kaže docent dr Miodrag Stojanović, vd direktora Instituta za javno zdravlje Niš.

Institut za javno zdravlje Niš je najstarija zdravstvena ustanova iz oblasti preventivne zdravstvene zaštite na Balkanu .

Osnovan je još davne 1900. godine i pokriva područja Nišavskog i Topličkog okruga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare