Karavan darivanja stigao u Niš

NIŠ

Trgovinski lanac IDEA je, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i ove godine sproveo društveno odgovornu akciju „Volimo praznike jer volimo jedni druge”, u okviru koje je u samo jednom danu podeljeno više od 3.000 novogodišnjih paketića.

U akciju su uključene 32 dečje institucije, u okviru kojih se nalaze domovi, prihvatilišta i bolnice širom Srbije. Pored paketića za mališane, ustanovama su poklonjene igračke i školski pribor, a prilikom posete organizovana je i novogodišnja predstava za najmlađe koju je upotpunio dolazak Deda Mraza.

U Nišu su 80 paketića dobila deca bez roditeljskog staranja u Domu Duško Radović.

“ Ministarstvo rada zahvaljuje svim poslodavcima, svim socijalno odgovornim poslovima koji su u toku godine pomagali Ministarstvo rada I koji su pomagali da život bude bolji, da ovi dani, dani praznika budu lešši. Ministarstvo rada će se truditi da I u narednoj godinu sa drugim ministarsvima a pre svega sa Ministarstvom finansija,  donesemo  odgovarajuća zakonska rešenja kojim će se humanitarni rad , kojim će se ovakvi donatori, oslobađati poreza,  PDVa a time I humanitarni rad”, rekao je ministar Aleksandar Vulin.

On je dodao da nije u redu da kompanija koja je obezbedila poklone za decu bez roditeljskog staranja u Nišu plati porez  IPDV , kao da ih je prodala na tržištu, a uradili su nešto lepo I važno za decu.

Posebnu zahvalnost za ovo humano delo izrazio je gradonačelnik Niša Drako Bulatović

„Zahvalnost Idei, kompaniji društveno odgovornoj, koja na ovaj način pruža zaista ogroman doprinos da se deca ni jednog trenutka ne osete drugačije nego kao sva deca ovog sveta, kao sva deca naše zajednice. Zahvalnost Ministarstvu i ministru Vulinu na svim aktivnostima koja su vezana za socijalnu politiku, za našu decu, i u skladu sa sloganom „ Volimo praznike, volimo jedni druge“, zahvaljujem se na svemu tome.

Aleksandar Vulin osvrnuo se na još jednu humanitarnu akciju.

“Ovde u Nišu sprovodimo jednu važnu akciju, koja traje od 16 marta  – akciju obezbeđivanja viškova hrane. Zahvaljujući dobrim ljudima, zahvaljujući dobroj organizaciji, Studenskom centru, Crvenom krstu, Domu za decu bez roditeljskog staranja, mi smo obezbedili od 16. marta do danas 10.150 obroka za 108 porodica koje su obroke primale svih ovih meseci i troškovi za to su bili nula.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare